Slatina: S-a despărţit de leii pe care i-a crescut şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leul a fost mângâiat de îngrijitor
Leul a fost mângâiat de îngrijitor

Reprezentanţii fundaţiei  pentru protecţia animalelor Vier Pfoten au preluat ieri de la Slatina cei trei lei ai grădinii zoologice intrată în conservare.

Cu tristeţe în suflet şi cu ochii înlăcrimaţi, îngrijitorul Paul Bimbirică de la Grădina Zoologică Slatina şi-a luat ieri adio de la cei trei lei care au plecat spre Africa de Sud. De opt ani lucrează la zoo, iar acum, pentru că aceasta a intrat în conservare, a fost nevoit să se despartă de păsările şi animalele pe care le îngrijea zi de zi. A venit rândul leilor să primească ultima mângâiere de la cel care i-a hrănit şi le-a vorbit până acum. „Îmi este foarte greu să-i văd cum pleacă şi să ştiu că n-o să-i mai văd. De fiecare dată când o să trec prin faţa cuştilor, o să mă gândesc la ei”, spune acesta.
Alintată „Fetiţa”, leoaica are zece ani şi i-a născut pe cei doi pui în captivitate, la Slatina, în septembrie 2003. Masculii au crescut sub privirile îngrijitorilor, devenind afectuoşi cu aceştia. „I-am găsit într-o dimineaţă în cuşcă şi au crescut sub ochii noştri. Erau mici, curioşi, jucăuşi şi blânzi. Până au ajuns de mărimea unui câine, mă apropiam şi-i mângâiam. Şi acum îi mângâi, dar printre gratii”, ne-a mărturisit cu glasul tremurând Paul Bimbirică.

Ultima mângâiere

Îngrijitorul o preferă pe Fetiţa pentru blândeţea ei, dar se simte mult mai apropiat de unul dintre pui, care a moştenit blândeţea mamei. Speriat văzând multă lume şi de tranchilizantul folosit pentru imobilizarea fratelui său, leul preferat a venit la marginea cuştii spre îngrijitor ca să fie mângâiat. A fost de ajuns ca acesta să întindă mâna printre gratii şi să-i atingă blana pentru a-l linişti. Va fi ultima amintire a prieteniei dintre animal şi om.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite