Slatina: Rudele jandarmului mort în accident cer pedeapsa maximă pentru şoferul vinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristinel Voicu era cel mai tânăr jandarm din Olt
Cristinel Voicu era cel mai tânăr jandarm din Olt

Tânărul de 22 de ani, din Balş, a fost înmormântat ieri în comuna Osica de Sus, locul unde a copilărit. Aproape 400 de persoane l-au condus pe ultimul drum.

Părinţii sublocotenentului Cristinel Voicu, tânărul care a murit în urma accidentului petrecut pe 19 octombrie, în apropiere de Pădurea Saru’, cer să se facă dreptate. Oamenii vor ca Valentin Ramiro Vasile, slătineanul de 33 de ani, care a intrat cu autoturismul în maşina condusă de jandarm să plătească. “Să primească pedeapsa maximă! Ne-a distrus, ne-a nenorocit.  Eu am carnet de 30 de ani, dar nu am băut niciodată, şi apoi să mă urc la volan“, a spus Florian Voicu, tatăl jandarmului mort.

Florian Voicu, tatăl jandarmului

Florian Voicu, tatăl jandarmului mort

Rudele subofiţerului susţin că Ramiro şi tânăra care se afla în dreapta sa nu erau atenţi la drum pentru că erau “ocupaţi” cu altceva. “Când am coborât din maşină, în stradă era cineva dezbrăcat, o fată, care ţipa. Pe şofer l-am văzut la spital, abia vorbea, era în comă alcoolică”, povesteşte plângând Stela Voicu, mama jadarmului mort. 

Stela Voicu, mama jandarmului mort

Stela Voicu (stânga), mama jandarmului mort

“ Am înţeles că şoferul era desfăcut la pantaloni, iar fata din dreapta sa era în chiloţi.  Nu ştiu ce făceau ei în maşină, dar dacă şoferul era atent la drum nu se întâmpla nenorocirea asta”, a mai spus tatăl jandarmului mort. Rudele spun că l-au căutat pe Ramiro pentru a le explica ce s-a întâmplat, dar că acesta nu a fost de găsit. “Nici măcar nu a dat un telefon să spună că îi pare rău. Ce a făcut acest om este o crimă. Erau patru benzi de mers, e imposibil să nu fi avut cum să evite accidentul”, a spus naşul jandarmului mort.

Jandarmul Cristinel Voicu

Jandarmul Cristinel Voicu

“Era sprijinul familiei”

Cristinel Voicu lucra la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt din vară şi era cel mai tânăr jandarm. “El era sprijinul familiei. A fost un băiat atât de cuminte şi de muncitor…”, a spus Constantin Voicu, rudă cu subofiţerul. Familia acestuia spune că tânărul avea o iubită şi că îşi făcuse planuri pentru viitor. “Voia să îşi facă şi el o familie, strângea bani să îşi ia o maşină. Acum s-a dus tot... În loc de nuntă, părinţii i-au făcut pomană“, a spus o altă rudă a lui Cristinel. Tânărul a fost condus ieri pe ultimul drum de aproape 400 de persoane, colegi de serviciu, de facultate, prieteni şi rude, care au venit să îi aducă un ultim omagiu. “Era un coleg deosebit, era vesel tot timpul. Nu îl vom uita niciodată”,  a spus Iuliana Adam, colegă de facultate cu jandarmul.  Colegii şi prietenii tânărului au lipit pe maşini poze cu chipul lui. Voicu a fost înmormântat cu onoruri militare.

Colegii jandarmului au aprins lumânări pentru sufletul lui

Colegii jandarmului au aprins lumânări pentru sufletul lui

“Colegul nostru a fost un exemplu prin profesionalismul, devotamentul şi loialitatea lui faţă de meseria pe care şi-a ales-o încă de mic. Dumnezeu să-l odihnească”, a spus căpitanul Emanuel Botan. Şoferul care  a provocat accidental este cercetat în libertate. “S-a dispus efectuarea expertizei tehnice a autoturismului condus de şoferul din Slatina pentru a se stabili viteza cu care circula acesta. Se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului”, a declarat comisarul de poliţie Claudia Radu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite