Slatina: Rudele fetiţei moarte la Maternitatea Giuleşti: “Surioara ei încă o aşteaptă acasă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape trei săptămâni de la tragedia din Maternitatea Giuleşti, unde micuţa Alexia Gabriela Florescu, din Slatina şi-a pierdut viaţa în incendiu, familia trăieşte la fel de puternic durerea dispariţiei fetiţei.

Sora Alexiei, de cinci ani, nu ştie încă ce s-a întâmplat şi o aşteaptă acasă pe micuţă. Părinţii nu au avut puterea să-i spună de teamă că fetiţa va suferi un şoc. „Fetiţa de cinci ani nu ştie încă ce s-a întâmplat cu surioara ei. Părinţii au încercat să-i spună că e un înger, că e în continuare la spital, dar ea tot o aşteaptă acasă şi întreabă vând va veni”, a spus Camelia Zaharia, naşa micuţei moarte. Părinţii copilului, Viorel Florescu, ajutorul şefului de post din comuna Izvoarele -Olt şi soţia sa, Violeta Florescu, dar şi ceilalţi părinţi care şi-au pierdut copiii la Giuleşti au fost chemaţi zilele trecute la Bucureşti, pentru audieri. Rudele familiilor îndurerate spun că nu vor ierta conducerea Maternităţii Giuleşti şi că o vor da în judecată. „Toţi părinţii care şi-au pierdut copiii în incendiu se constituie parte civilă şi vor da în judecată Maternitatea Giuleşti. Vrem ca cei vinovaţi să plătească. Părinţii Alexiei sunt terminaţi. Se gândesc să ceartă ajutorul unui psiholog pentru fetiţa de cinci ani, dar şi pentru mama acesteia, pentru a putea trece peste această nenorocire. Durerea este foarte mare. Să pierzi un copil, mai ales când ţi-l doreşti atât de mult...”, a mai mai ruda copilului decedat.

A murit de ziua ei

Alexia-Gabriela Florescu este primul dintre cei cinci bebeluşi care a murit în urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti. Fetiţa s-a născut pe 16 iulie la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Pe 22 iulie, din cauza unei malformaţii cradiace a fost trimisă la Maternitatea Giuleşti ca să se facă bine. Aici urma să fie pregătită pentru o operaţie ce trebuia să aibă loc ulterior la o clinică din Târgu-Mureş. În urma exploziei, fetiţa a suferit arsuri pe 80 % din suprafaţa corpului şi arusuri ale căilor respiratorii, a intrat în stop cardiorespirator şi nu şi-a mai revenit. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite