Slatina: Roxana Dragomir, managerul demis: „Ministrul Sănătăţii ar fi trebuit să mai aibă puţină răbdare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cseke Attila, ministrul Sănătăţii a semnat aseară ordinul de demitere din funcţie a managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Roxana Dragomir şi al Alinei Chiriac, directorul medical.

Primele măsuri în cazul băiatului de 9 ani care a murit în urma unei fracturi la mână au fost luate. Ministrul Sănătăţii a decis demiterea SJU Slatina. „Managerul unităţii medicale, cât şi directorul medical au încălcat prevederile Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 14/11.01.2010 privind aprobarea metodologiei de raportare a evenimentelor deosebite care implică actul medical în unităţile sanitare cu paturi aflate în reţeaua Ministerului Sănătăţii.Conform acestei prevederi legale, conducerea spitalului era obligată să anunţe imediat  autorităţile despre decesul băiatului de 9 ani şi condiţiile în care acesta s-a produs. Conducerea spitalului a anunţat evenimentul după 3 zile de la producerea acestuia şi numai după ce reprezentanţii media au semnalat cazul“, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii. Managerul demis a comentat pentru Adevărul de Seară decizia ministrului. „Probabil ar fi trebuit să mai aibă puţină răbdare. Aştept rezultatele oficiale ale anchetei şi decid apoi dacă am să contest decizia sau nu“, a precizat Roxana Dragomir.


Medicii de la SMURD şi UPU au acţionat corect

Comisia din cadrul ministerului a ajuns aseară în jurul orelor 18.00 la SJU Slatina. Un jurist şi 3 medici de la Bucureşti şi Craiova au stabilit după aproximativ 8 ore de cercetări că medicii de la SMURD şi personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Slatina au acţionat corect în cazul băieţelului. Surse din rândul anchetatorilor spun că vor urma şi alte demiteri la SJU Slatina. Ancheta continuă şi astăzi la spitalul slătinean. Cristian Marian Grigore, 9 ani din comuna Şerbăneşti a ajuns la SJU Slatina săptămâna trecută şi a fost diagnosticat cu fractură antebraţ stâng. La 3 zile de la internare, pacientul a fost trimis acasă, dar în aceeaşi zi a revenit la spital în stare gravă. Medicii slătineni au decis să-i amputeze braţul, după ce au solicitat acordul familiei,  iar în urma intervenţiei chirurgicale băiatul a intrat în şoc septic. Pentru că starea de sănătate se agravase, a fost solicitat joi un elicopter SMURD, dar în drum spre Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală copilul de 9 ani a murit.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite