Slatina: Roxana Dragomir, managerul care vrea angajaţi uniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Dragomir a lucrat ca asistentă la Spitalul Judeţean Slatina
Roxana Dragomir a lucrat ca asistentă la Spitalul Judeţean Slatina

A lucrat ca asistentă la Spitalul Judeţean Slatina, iar din 2.000 a luptat pentru interesele angajaţilor din sănătatea olteană, pe care acum îi conduce.

Povestea vieţii ei începe din adolescenţă, atunci când a dat examen de admitere la Facultatea de Medicină însă norocul nu i-a surâs şi nu a fost admisă. Pentru că şi-a dorit să lucreze în sănătate, s-a înscris la Şcoala Postliceală Sanitară. „De mică am simţit o chemare către acest domeniu, şi pentru că am picat la facultate am urmat şcoala postliceală. Sunt asistentă medicală din 1994, iar din 2000 mi-am început cariera în sindicat, mai întâi am fost lider de sindicat la Spitalul Judeţean Slatina, apoi la Uniunea Judeţeană SANITAS“, povesteşte Roxana Dragomir, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. A reprezentat cu drag interesele salariaţilor din sănătatea olteană şi a reuşit să obţină câteva drepturi pentru angajaţi în activitatea ei de sindicalist. „Mi-a plăcut ceea ce am făcut şi pot spune că am reuşit, prin negociere, să obţin toate drepturile oamenilor pe care i-am reprezentat. Când mi s-a propus acest post de manager mi-a părut rău că a trebuit să renunţ la activitatea mea de sindicalist“, spune Roxana.

Vrea ca angajaţii spitalului să aibă spirit de echipă

Funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a venit ca o provocare pe care a acceptat-o cu speranţa că poate face ceva pentru unitatea medicală, mai ales că îi cunoaştea toate probleme lucrând de mai bine de 15 ani în domeniul sanitar. „Eu ştiam aşa de bine oamenii care lucrează în spital, până şi problemele lor personale. Nu mi-a fost greu să mă acomodez, ci dimpotrivă pot spune că am intrat direct în pâine“, explică Roxana Dragomir. Ştie că mai sunt multe de făcut în spitalul slătinean şi speră ca atunci când va fi schimbată de la conducerea unităţii să lase ceva în urma sa. „În primul rând îmi doresc să fie reabilitat cât mai curând ambulatoriul, iar lucrările vor începe în vară. Şi blocul materno-infantil va intra în reabilitare. Sunt numai câteva dintre proiectele mele care vor fi duse, cu siguranţă, la bun sfârşit“, precizează managerul. Nu aici se termină însă problemele spitalului slătinean. Mai sunt multe de rezolvat dar problema fondurilor persistă încă. „Din punct de vedere al condiţiilor hoteliere Secţia de Urologie şi Secţia de Cardiologie se confruntă cu cele mai probleme, asta şi din cauză că sunt la ultimul etaj şi există igrasie“, explică Roxana. Pe lângă proiectele sale legate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Roxana Dragomir mai are un proiect care îi vizează pe angajaţi. „Aş vrea să las în urma mea spiritul de ecipă. Angajaţii spitalului sunt uniţi însă le lipseşte această calitate. Sper ca până să plec de aici să-i schimb în acest sens“, spune Roxana. Şi-a dorit tot timpul să crească în activitatea sa profesională motiv pentru care nu îşi mai doreşte să lucreze din nou ca asistentă.





Profil
NĂSCUTĂ. 19 mai 1972, Slatina
STUDII. Facultatea de Relaţii Internaţionale, din cadrul Universităţii Craiova
FAMILIE. Divorţată, are o fetiţă


Ce-i place
•• „Să călătoresc, să stau cu prietenii şi cu fetiţa mea. Îmi plac situaţiile clare, fără echivoc. La oameni apreciez sinceritatea, sunt de părere că este cea mai importantă calitate a unui om. Îmi place politica“.

Ce nu-i place
•• „Să gospodăresc. Probabil că dacă aş avea mai mult timp liber mi-ar face plăcere să în bucătărie. Nu-mi plac situaţiile incerte, mă destabilizează. Nu-mi plac oamenii indecişi, cei care nu se uită în ochii mei pentru că este evident că au ceva de ascuns şi oamenii cu două feţe“.

 
Întrebări şi răspunsuri
•• Ce le transmiteţi angajaţilor din sistem dar şi oamenilor simpli cu ocazia Zilei Sănătăţii?
R.D.: Mi se pare că şi-au pierdut speranţa şi mă refer aici şi la angajaţii din sistemul sanitar dar şi la oamenii simpli, care vin la spital cu diferite probleme. Speranţa moare ultima şi eu sunt convinsă că lucrurile se vor îndrepta, dar nu trebuie să aştepte să facă alţii pentru ei. Sistemul nu se poate schimba decât din interior.

•• Cine se face vinovat de sistemul de „şpagă“?
R.D.: Eu cred că şi cadrele medicale dar şi pacienţii deopotrivă. Fiecare dintre ei este vinovat în proporţie de 50%. Pacienţii sunt vinovaţi că dau şpagă angajaţilor din sistemul sanitar, iar aceştia sunt vinovaţi că primesc. Dar eu cred că sistemul de coplată care va fi introdus va reduce sistemul de şpagă. Pentru că oamenii vor plăti pentru serviciile medicale şi nu-şi vor mai permite să mai dea şpagă cadrelor medicale.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite