Slatina: Romii din Iancu Jianu acuză poliţiştii că i-au agresat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii spun că poliţiştii le-au agresat copiii
Localnicii spun că poliţiştii le-au agresat copiii

Romii susţin că oamenii legii i-au bătut şi au tras cu pistoalele spre ei fără motiv. În replică, poliţiştii spun însă că au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare şi că au procedat în mod corect pentru a aplana conflictul.

Romii din comuna Iancu Jianu, care săptămâna trecută au atacat poliţiştii şi jandarmii care încercau să imobilizeze doi hoţi de gazolină, spun că sunt nevinovaţi. În timp ce poliţiştii susţin că aceştia i-au înconjurat cu furci şi bâte, oamenii spun că altfel s-a petrecut lucrurile. “Poliţiştii mint, sunt nişte hoţi. Ei ne-au bătut şi pe noi şi pe copiii noştrii. Au tras cu pistoalele spre copii pentru că i-au găsit acolo, unde s-a spart conducta”, a spus Alexandra Dobre, localnică. Oamenii legii spun însă că au fost nevoiţi să folosească armamentul din doatre. „În timp ce încercau să îi imobilizeze pe cei care sustrăgeau combustibil, poliţiştii şi jandarmii au fost atacaţi de către săteni. Atunci s-a folosit armamentul din dotare, executându-se în plan vertical mai multe focuri de armă”, a precizat comisarul Alina Popescu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Ionuţ Mincu

Ionuţ Mincu, localnic

„Conducta s-a spart singură!”

Romii susţin că acea conductă magistrală care traversează localitatea s-a fisurat pentru că e veche. “Conducta s-a spart singură pentru că e veche şi e ruginită, nu a spart-o nimeni. Noi ne-am dus acolo să luăm copiii acasă şi am luat şi noi gazolină că dacă nu avem ce să mâncăm…”, a spus Luminiţa Văduva. Primarul localităţii, Dumitru Corbeanu, spune că este posibil să se fi produs o defecţiune la conductă. “Această conductă este pusă în pământ din 1953, e destul de veche, se putea sparge şi singură. Din câte ştiu eu, s-a mai fisurat şi altădată, nu e prima oară acum. E adevărat că avem probleme şi cu romii, dar nu putem ştii sigur dacă ei au spart-o”, a spus Corbeanu.

Infobox
Comuna ajutoarelor sociale
Potrivit edilului, majoritatea cetăţenilor din Iancu Jianu trăiesc din ajutoare sociale şi din creşterea animalelor. “Murim de foame. În străinătate nu mai e de muncă, în ţară nu găsim serviciu. Nu avem cu ce să trăim”,  a spus Ionuţ Mincu. Poliţiştii îi caută în continuare pe hoţii care au reuşit să fugă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite