Slatina: Revoluţionar: „Astăzi trăim la fel de rău ca-n decembrie '89!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revoluţionari şi autorităţi i-au comemorat astăzi la Slatina pe eroii Revoluţiei din Decembrie 1989. Manifestarea dedicată împlinirii a 21 de ani de la victoria asupra comunismului s-a desfăşurat la Troiţa Eroilor Revoluţiei amplasată pe platoul Casei de Cultură a Tineretului.

Slujba religioasă de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoţi şi de PF Sebastian, episcopul Slatinei şi Romanaţilor. „După 21 de ani, nu trebuie să uităm acele clipe în care am luptat pentru libertate, pentru un trai mai bun şi pentru ca generaţia tânără s-o ducă mult mai bine. Astăzi, constatăm cu durere că viaţa este la fel de grea ca-n decembrie '89”, spune Anghel Dănciulescu, Asociaţia Metrou Bucureşti- filiala Slatina. Revoluţionarul ne dezvăluie clipele de coşmar petrecute atunci şi cum a decurs revoluţia la Slatina: „Pe 21 decembrie seara, Oltul trebuie să participe la Timişoara pentru a înnăbuşi revolta. Sute de oameni au plecat din gară cu sacoşele cu mâncare şi înarmaţi cu bâte. Am refuzat să merg. În dimineaţa de 22 decembrie, am plecat spre judeţeana de partid, unde erau strânse 10-15 grupuri de oameni. Ne-am unit, am ocupat sediul şi a început lupta directă- fiecare se ferea de celălalt. S-au tras focuri de armă la Scorniceşti, la Slatina într-un bloc vizavi de Şcoala de Poliţie şi pe baraj, unde a fost un rănit care n-a stat la semnal. Avem un singur erou- Silviu Motohan, din comuna Traianu, ucis la Timişoara. I-am purtat sicriul pe umeri. N-a ajuns acasă decât cenuşa, într-o cutie de chibrituri”. 
„Astăzi trăim la fel ca-n decembrie 89, cu diferenţa că avem câteva puncte de liberatate în plus”, a declarat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt Ioan Ciugulea, revoluţionar.

Revoluţionarii s-au declarat profund nemulţumiţi de modul cum sunt trataţi de către autorităţi, indicând una dintre dovezile ignoranţei autorităţilor- troiţa s-a înclinat de la jumătate, stând să cadă.

Discursul prefectului a fost acompaniat de zgomotul macarelei care lucrează la reţeaua de apă şi canalizare a Slatinei, muncitorii neîntrerupând lucrul nici măcar în acest moment solemn. De remarcat faptul că, deşi de Ziua României niciun drapel naţional nu a fost arborat în municipiu pe stradă, astăzi bulevardul este înţesat de steaguri ale Slatinei, României şi Uniunii Europene. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite