Slatina: Regularizarea Olteţului, pe final la Morunglav şi Dobrun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Balş, regularizarea bate pasul pe loc
La Balş, regularizarea bate pasul pe loc

Pentru că în fiecare an râul Olteţ face probleme locuitorilor din mai multe zone ale judeţului, acesta a fost cuprins în şapte proiecte de regularizare şi consolidare a malului. 

„Pentru lucrările cu termen de finalizare 2010, sperăm ca până la sfârşitul anului să semnăm recepţia. Regularizarea şi consolidarea malului la Dobrun este realizată în proporţie de 90%, la fel şi apărarea de mal în zona Morunglav”, declară Adi Barbu, director Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt. Lucrările de regularizare de la Balş şi Iancu- Jianu, cu termen de finalizare anul 2013, sunt realizate în proporţii de 9%, respectiv 5%. Pentru regularizarea Olteţului la Bârza şi Pârşcoveni, s-a întocmit Studiul de fezabilitate, iar îndiguirea de la Fălcoiu a fost aprobată prin ordin ministerial şi se aşteaptă fondurile.
Şi comunele Dobroteasa, Milcov şi Vitomireşti aşteaptă fonduri pentru regularizarea pârâurilor Cungra, Milcov, Trepteanca şi Dejeasca, investiţiile fiind aprobate de circa doi ani de zile. „Ca urmare a reducerii la 51 %  a volumelor de terasamente aprobate  pentru decolmatare cursuri de apă din planul tehnic pe anul 2010, lucrarile la Vulpeni, Găvăneşti, Dobreţu, Oboga, Strejeşti şi Călui vor fi reprogramate pentru execuţie anul viitor”, spune directorul Barbu. Decolmatarea mecanică a pârâului Siu la Drăgăneşti.Olt, care trebuia efectuată în primul trimestru al acestuui an, a rămas nefinalizată, deoarece primăria nu a eliberat terenul de vegetaţia arboriferă existentă. Lucrarea va fi reprogramată pentru execuţie în anul 2011, după tăierea vegetaţiei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite