Slatina: Recunoaştere pentru elevii care promovează valorile tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre tinerii premiaţi de Zilele Slatinei se numără şi doi elevi care promovează imaginea Slatinei în ţară şi străinătate prin folclor. Cornel Neagoe a reprezentat România la Shanghai, iar Emilia Dorobanţu este câştigătoarea Marelui Trofeu Mamaia 2010.

Valorile tradiţionale olteneşti sunt pe mâini bune. Avem tineri cu care ne putem mândri că au ales să promoveze folclorul popular la cel mai înalt nivel şi se bucură de succes în domeniu. Printre aceştia se numără doi elevi premiaţi la „Slatina, dragostea mea” pentru performanţele obţinute anul trecut.
Cornel Cosmin Neagoe, elev la Colegiul Naţional Agricol „Carol I” Slatina, a reuşit performanţa de a reprezenta România la Expoziţia de la Shanghai. Este dansator al Ansamblului „Căluşarii Slatinei”, iar anul trecut cu Ansamblul „Rândunica” Vâlcele a obţinut Marele Premiu al Concursului Naţional pentru Copii „Căluşul Românesc” şi a câştigat premiul I la Concursul Naţional de Etnografie şi Folcor.  „Dansez de la vârsta de 5 ani. Căluşul a fost transmis la noi în familie din tată-n fiu. Am susţinut, în perioada 15 iulie - 1 august,  412 spectacole în China. Am înregistrat un succes deosebit la fiecare spectacol, niciunul cu mai puţin de 200- 300 de spectatori. M-am întors plin de mândrie pentru că mi-am reprezentat cu cinste ţara. Cel mai mare succes l-am avut pe 29 iulie, Ziua României în cadrul expoziţiei, zi în care dansurile olteneşti „au rupt gura târgului”, declară cu mândrie dansatorul oltean. Pentru succesul său, Cornel a fost recompensat de Zilele Slatinei cu Premiul Special.
Alina Emilia Dorobanţu este elevă a CN „Radu Greceanu” Slatina, membră a Ansamblurilor Folclorice „Flori de măr” Curtişoara şi „Hora” Drăgăneşti-Olt, a participat la mai multe festivaluri şi concursuri de folclor unde a obţinut numai Premiul I sau Marele Premiu. Anul trecut a câştigat Marele Trofeu al Festivalului de Folclor Mamaia 2010 şi Premiul Presei. În cadrul manifestării „Slatina, dragostea mea”, primăria i-a mulţumit pentru rezultatele sale, acordându-i atât distincţia „Personalitatea anului”, cât şi Premiul de Excelenţă. „Vreau să mulţumesc întregii Slatine. Dintre toate premiile câştigate, această distincţie mi-a adus o mare bucurie sufletească: aceea de a şti că oamenii mă apreciază. Acest premiu mă va face să muncesc şi mai mult”, a declarat Emilia.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite