Slatina: Reabilitarea termică lasă în urmă munţi de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reabilitarea termică a blocurilor aduce şi unele nemulţumiri locatarilor. Aceştia sunt revoltaţi de mizeria lăsată în urmă de firmele care se ocupă de lucrări.

Locuitorii blocului T2 de pe strada Independenţei din Slatina sunt revoltaţi de mizeria lăsată de firma care lucrează la reabilitarea  termică a blocului în care locuiesc. Deşi firmele care lucrează la reabilitare sunt obligate să îşi strângă gunoaiele, societatea cnu a mai strâns gunoaiele de acum şase luni. Astfel, lângă bloc se ridică munţi de gunoaie unde se ascund şobolanii. Locatarii cer socoteală celor care trebuiau să se ocupe de această situaţie.. „Este o mizerie de nedescris. Au lucrat şi nu au strâns nimic în urma lor. Dacă făceau curat măcar o dată pe săptămână nu s-ar fi ajuns la aşa ceva. De la 1 ianuarie le-au lăsat aşa cum arată acum.Am mai strâns noi gunoaiele dar lucrările încă sunt în desfăşurare şi nu prea putem să facem nimic. Ar trebui amendată firma respectivă”, a spus Dumitru Ene, de 73 de ani, locatar al blocului T2. 


Firma de construcţii riscă o penalizare

Autorităţile locale spun că este resăonsabilitatea firmelor  să îşi strângă gunoaiele şi vor trimite o echipă să cerceteze la faţa locului. „Înţelegerea cu firmele care efectuează reabilitarea termică la cele 41 de blocuri a fost ca ei să îşi strângă gunoaiele mari atunci când acestea se adună pe lângă bloc. Ştiu că la T2 lucrările sunt aproape de finalizare, iar muncitorii trebuie să înceapă să strângă mizeriile. Vom trimite acolo o echipă în control şi vom vedea care este situaţia. Este posibil să îii penalizăm. După ce ei îşi vor strânge resturile de materiale de construcţii, va veni salubrizarea şi va face curăţenie generală”, a spus Ana Anghel, viceprimarul municipiului Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite