Slatina: Lucrări de mântuială la reabilitarea blocurilor din centru: Primăria a refuzat să recepţioneze T-urile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a refuzat să recepţioneze două blocuri reabilitate, din centrul civic pentru că au fost probleme cu aparatele de aer condiţionat, iar apa din ele se prelingea pe faţada nouă.  Firmele de construcţii nu au lucrat bine, iar Minsterul Dezvoltării nu le-a mai plătit de 3 luni

Reabilitarea termică a celor 41 de blocuri a început să bată pasul pe loc. Dacă la unele blocuri primăria a refuzat să recepţioneze lucrările, la altele sunt întârzieri mari. „Am refuzat să intru în blocul T4 şi să recepţionez lucrarea pentru că am observat că aparatele de aer condiţionat nu erau montate bine, iar picurătorile lipseau, iar apa se prelingea pe peretele blocului. Probleme sunt şi la blocurile T1 şi T2, dar şi la FA21. Le-am explicat constructorilor că nu vom recepţiona nicio lucrare până când totul nu o să fie perfect. Vom face şi desface până când totul va ieşi ca la carte”, a spus primarul Darius Vâlcov.

Firmele de construcţii nu şi-au primit banii

La alte blocuri sunt întîrzieri mari la lucrări, dar aici vina aparţine atât constructorilor, cât şi Ministerului Dezvoltării care nu a mai făcut plăţi de 3 luni. „Avem unele întîrzieri la CAM4, dar şi la alte blocuri. Noi am încercat să îi convingem să reintre în grafic, dar se pune şi problema banilor. Firmele nu şi-au mai primit banii de 2-3 luni, de când Ministerul Dezvoltării nu a mai făcut plăţi. Noi, primăria am plătit partea noastră. Sperăm ca această situaţie să se rezolve”, a explicat primarul.
41 de blocuri din Slatina au intrat în reabilitare termică, Ministerul Lucrărilor şi Dezvoltării alocând 38 400 000 de lei, adică 50% din valoarea investiţiei, iar primăria va da 19 200 000 lei, adică 30% din costuri. Restul vor fi suportate de locatari, adică fiecărei familii revenindu-i câte 700-800 de euro. Locatarii vor da 5% din suma datorată, restul fiind achitat de primărie. Banii vor fi recuperaţi de autorităţle locale de la asociaţii în câţiva ani.

Alte 9 blocuri intră în acest an în reabilitare

Autorităţile locale vor să înceapă în această vară reabilitarea altor 9 blocuri pentru care au primit fonduri. Guvernul a alocat 3 000 090 de lei pentru reabilitarea termică a 9 blocuri. Toate blocurile selectate sunt cu 10 etaje. Au fost 200 de solicitări din partea asociaţiilor de proprietari, dar multe nu au îndeplinit criteriile.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite