Slatina: Război pe gunoi : CJ Olt vrea închidă halda de la Milcov, edilii nu mai vor să semneze pentru predarea locaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Închiderea gropii de gunoi a oraşului ar mări taxele pe care le plătesc slătinenii pentru gunoi, iar reprezentanţii primăriei spun că ei vor depozita deşeurile la Milcov până în 2011.

După ce consilierii locali au aprobat trecerea gropii de gunoi a oraşului în administrarea Consiliului Judeţean Olt, a început şi cearta. În timp ce autorităţile judeţene vor să închidă în maxim o lună această haldă, aşa cum prevede legea, Primăria Slatina nu mai vrea să dea groapa pentru că nu ar mai avea unde să depoziteze gunoiul slătinenilor. « Halda de gunoi de la marginea oraşului va trebui închisă imediat, iar gunoiul din Slatina va fi transportat la una din gropile care au autorizaşie până la anul, din Balş, Caracal sau Corabia. Acestea sunt etapele proiectului. În 2011 vom începe lucrările la depozitul ecologioc de la Bălteni », a explicat Angela Sulduban, din cadrul unităţii de implementare a proiectului a CJ Olt.

"Slătinenii nu pot plăti mai mult pentru gunoi"

Dacă groapa de gunoi se va închide, autorităţile locale vor fi nevoite să mărească preţul gunoiului care va fi dus la zeci de kilometri de oraş. « Nu mai semnăm nimic până când nu fac depozitul ecologic şi vom putea duce gunoiul acolo. Nu putem să punem oamenii să plătească mai mult pentru gunoi şi să plimbăm deşeurile prin judeţ. O să ducem gunoiul la groapa noastră la fel ca şi până acum. Şi noi am vrut să facem proiect pe fonduri, dar nu s-a putut pentru că avea CJ Olt unul pentru tot judeţul », a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.
Groapa de gunoi  de 40 000 de metri pătraţi ar fi trebuit desfiinţată încă din 2007. Primăria Slatina nu a avut bani nici pentru închiderea ei, care ar costa 1 milion de euro şi nici pentru modernizare. « Acolo este un focar de infecţie, dar nu pot să o închidă pentru că aşa sunt normele. Ar fi culmea să plătim mai mult pe gunoi acum. Să o lase aşa cum a fost şi până acum că de ecologizare se ocupă rromii », a spus Augustin Rontea, de 47 de ani, inginer.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite