Slatina: Radu Dogioiu vrea să apere poarta echipei AS Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubeşte fotbalul din copilărie. Acum este elev al Şcolii de Fotbal Gică Popescu, iar peste 10 ani se vede portar la echipa sa preferată de fotbal, AS Roma.

Sportul cu balonul rotund l-a pasionat încă din copilărie, iar în urmă cu 5 ani a început să se antreneze la fotbal. „În primăvara anului 2005 după multe promisiuni ale tatălui meu am ajuns la Şcoala Nr. 5 unde se desfăşurau antrenamentele conduse de profesorul Ion Pârvulescu. Într-una din pauze dânsul m-a chemat le el şi m-a întrebat ce vreau să joc şi pentru că văzusem că îi certase pe jucătorii din teren, i-am zis că vreau să fiu portar. Şi aşa a început cariera mea“, îşi aminteşte Radu Dogioiu. La puţin timp ce a început antrenamentele a participat şi la prima competiţie. „După câteva săptămâni am participat la prima mea competiţie din carieră, Cupa 1 iunie pe care am câştigat-o şi am primit o pungă cu dulciuri“, explică Radu. În 2006 a început să se antreneze La Pitic Sport, unde profesor i-a fost chiar tatăl fotbalistului Răzvan Raţ. „Am făcut antrenamente cu Ion Raţ, iar când am început şcoala, mergeam numai vinerea, chiulind de la două ore. Cum se pare că perioada din jurul datei mele de naştere este una bună pentru mine, pe 1 iunie 2001 am câştigat locul 1 la un concurs de jonglat cu mingea. După 230 de jonglerii m-au oprit deoarece eram ultimul în concurs iar cel de pe locul I până atunci făcuse 135. La concursul de lovituri de la 7 metri am apărat 18 din 25 de lovituri“, povesteşte sportivul. Una dintre cele mai frumoase amintiri de la Pitic Sport, este antrenamentul cu fotbalistul Răzvan Raţ.

A jucat la Steaua

Anul 2009 a fost anul lui de glorie. „În aprilie am participat la nişte meciuri de preselecţie pentru echipa naţională, la Craiova, unde am fost remarcat de antenorul portarilor de la Şcoala Gică Popescu şi la Motru, m-a remarcat un domn de la Academia Steaua Bucureşti. Tatăl şi profesorul meu au fost contactaţi pentru a mă transfera. În luna august 2009 m-am antrenat şi am jucat un meci amical la echipa Steaua“, spune Radu. În acelaşi an s-a transferat la Şcoala de Fotbal Gică Popescu. „Aici îl cam ca antrenor pe Gică Barbu şi muncesc mult pentru că vfeau să ajung la echipa naţională de juniori şi să merg la o echipă bună din străinătate unde au ajuns mulţi juniori de la şcoală“, explică tânărul portar. Radu este conştient de norocul său dar nu uită niciodată să le mulţumească celor care i-au fost alături. „Le mulţumesc tuturor antrenorilor pe care i-am avut până acum, profesorilor mei de la Colegiul Ion Minulescu care mi-au înţeles pasiunea, tatălui meu care m-a sfătuit şi m-a certat când a fost cazul şi mamei mele care se chinuie să-mi spele echipamentul de portar care trebuie spălat manual, dar şi surorii mele şi cumnatului meu care mă sponsorizează deseori“, spune Radu.



Profil
NĂSCUT. 21 mai 1995, Slatina
STUDII. Elev în clasa a VIII-a la Colegiul Traian Demetrescu din Craiova
FAMILIE. O soră mai mare

Ce-i place
•• „Iubesc fotbalul. Muzica, biliardul, calculatorul şi înotul. La oameni apreciez aspectul fizic, felul cum vorbesc. Îmi plac oamenii modeşti şi cei care nu au fiţe“.

Ce nu-i place
•• „Urăsc certurile, mai ales cele cu părinţii. Nu-mi place să mint şi nici să fiu minţit. Nu-mi plac oamenii perverşi şi cei care se dau prieteni numai pentru a-şi atinge un anumit scop“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Ce calităţi trebuie să aibă un portar bun?
R.D.: În primul rând trebuie să îi placă sportul, să-şi urmeze visul şi să lupte mult pentru împlinirea lui. Să-i placă ceea ce face şi să pună pe primul loc sportul, şcoala şi să lase la urmă prietenii şi distracţia.

•• Ai vreun model printre portarii cunoscuţi?
R.D.: Da, îmi place foarte mult de Bogdan Lobonţ. Dintotdeauna mi-a plăcut de el şi apreciez felul lui de a vorbi dar şi felul în care se prezintă pe teren. Îmi doresc să fiu şi eu la fel de cunoscut şi apreciat ca şi Bogdan Lobonţ.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite