Slatina: Radu Chimoaica „doineşte” pe ritmuri de muzică uşoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a lansat în muzică recent, însă a avut curajul de a pune bazele primei secţii de muzică uşoară în cadrul Ansamblului Doina Oltului.

Cântă de mic copil şi, deşi mulţi apropiaţi i-au admirat calităţile vocale, până acum nu a avut curajul de a dezvolta o carieră în muzică. „Fratele meu cel mijlociu mi-a pus pentru prima dată o chitară în braţe şi m-a învăţat primele acorduri muzicale. Aveam vreo 11 ani. De atunci am studiat singur şi mi-am format vocea fără a merge la o şcoală de muzică. Nu am avut până acum curajul de a ieşi din anonimat, nu am participat la concursuri sau spectacole, însă sunt încrezător că voi reuşi”, spune Radu Chimoaica. Cel care i-a insuflat curajul de a-l determina să iasă din anonimat este directorul Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Oltului”, Costinel Alecsandrescu, după ce l-a auzit întâmplător cântând. Conştient că se află în faţa unui tânăr talentat şi având în proiect înfiinţarea unei secţii de muzică uşoară în cadrul ansamblului, Alecsandrescu i-a propus să devină membru. „Am acceptat propunerea. Sunt la început de drum şi am reuşit să înregistrez prima piesă compoziţie proprie. Deja a făcut ceva vizionări şi am primit aprecieri, piesa fiind postată pe mai multe site-uri de profil. Am finalizate cinci piese proprii şi lucrez la altele pentru a-mi lansa propriul album. Debutul meu în faţa unui public numeros va fi la următorul spectacol al ansamblului, preconizat pe 1 aprilie la Slatina, în aer liber”, ne dezvăluie artistul din planurile sale.
Cântă muzică uşoară, însă este încă în căutatea unui stil. „Vreau să încerc mai multe genuri- folk, rock, pentru a-mi defini apoi stilul care să mă caracterizeze. Pentru unele piese o să mă ajut şi de chitară, pentru că acest instrument transmite mai uşor mesajul piesei către ascultători.”, spune el.

A muncit pentru asiatici
Deşi a absolvit o facultate de management, Radu spune că visul său este acela de a deveni solist şi are de gând să nu rateze şansa oferită. Spune că nu este făcut pentru o altă meserie. A cochetat cu mai multe sporturi- fotbal, baschet, culturism, însă fără a face performanţă, ci doar pentru întreţinere.
A încercat o carieră în domeniul hotelier, pe alte meleaguri, dar s-a întors acasă alături de familie. „Am lucrat opt luni de zile în China, în domenuiul hotelier. A fost o oportunitate mare de a cunoaşte cultura unei alte ţări şi de a conştientiza diferenţele enorme pe care le are de recuperat România în ceea ce priveşte civilizaţia. Nu am suportat însă clima- căldură şi umiditate mari”, povesteşte artistul, cele mai plăcute amintiri de pe continentul asiatic fiind momentele ce i-au pus în valoare calităţile vocale, chinezii fiind mari iubitori de karaoke.

Profil
NĂSCUT. 27 octombrie 1979, Bucureşti
STUDII. Facultatea de Management a USAMV Bucureşti- filiala Slatina
FAMILIE. Necăsătorit

• ce-i place
„Îmi place muzica şi oamenii care au verticalitate şi şi-au păstrat bunul simţ. Îmi place atmosfera de la ansamblu, unde putem fi consideraţi ca o familie”

• ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii încrezuţi şi răutăcioşi. Nu-mi plac lucrurile începute şi nefinalizate”

Întrebări şi răspunsuri:
• De ce aţi ales o carieră în muzică şi nu una în management?
Asta mi-am dorit dintotdeauna, iar acum am şansa să demonstrez că am talent. Muzica este ceea ce mă reprezintă. Este o provocare pentru mine să cânt într-un ansamblu renumit. Pot spune că mi s-a îndeplinit un vis.

• Ce fel de muzică ascultaţi? Care sunt interpreţii preferaţi care v-au insuflat dragostea pentru muzică?

Am crescut ascultând muzică veche, de calitate. Cei are mi-au format urechea muzicală şi m-au făcut să apreciez mesajul transmis prin acorduri, să simt vibraţiile acustice, sunt Dear Streets, Pink Floyd, Michael Bibble, Aretha Franklin şi Whitney Houston.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite