Slatina: Proprietarul apartamentului care a explodat, în stare critică la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victima exploziei care a zguduit marţi locatarii de pe strada Aleea Lalelelor din Slatina se zbate între viaţă şi moarte. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale pacientului.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se luptă să-l ţină în viaţă pe Ion Prodan, 58 ani, proprietarului imobilului care a explodat marţi în Slatina. Bărbatul a ajuns la spital cu arsuri de gradul II, III şi IV iar starea sa este critică. „Pacientul este internat pe Secţia Arşi din cadrul spitalului iar starea lui este critică. Bărbatul a suferit arsuri de gradul II, III şi IV pe 48 % din suprafaţa corpului şi pe căile respiratorii superioare, aceasta fiind şi cauza complicaţiilor. Pronosticul este rezervat“, a spus medicul Romeo Stănculescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.
Poliţiştii vor începe şi ei cercetările în acest caz. „În prezent se fac verificări de către instuţiile abilitate şi dacă se stabileşte că explozia s-a produs din vina proprietarului, vom începe şi noi cercetările pentru distrugere“, a spus comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Proprietarul a uitat aragazul pornit

Explozia s-a produs în urma unei acumulări de gaze. Ion Prodan, proprietarul imobilului a uitat aragazul pornit şi atunci când a aprins lumina a declanşat explozia. În urma exploziei au fost avariate grav toate cele patru apartamente de la parterul blocului iar cele patru apartamente de la etajul 1 au fost avariate uşor. Au mai fost avariate şi trei autotursime parcate în faţa blocului. 

INFOBOX
Nu are bani să despăgubească vecinii


Explozia i-a lăsat pe locatari fără balcoane şi pereţi şi a rupt uşile de fier ale apartamentelor vecine. Chiar dacă ar vrea să-i despăgubească, vecinii ştiu că Ion Prodan este foarte sărac şi trăieşte singur în apartamentul lui, după ce a fost părăsit de nevastă şi copii din cauza băuturii. Vecinii bărbatului vor scoate singuri bani din buzunar pentru reparaţii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite