Slatina: Profesorii olteni, şcoliţi gratuit în HR şi IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii olteni vor beneficia de cursuri gratuite oferite de inspectoratul şcolar în parteneriat cu Universitatea Româno-Americană, în cadrul unui proiect POSDRU. Înscrierile se fac până pe 18 februarie, pentru un program de formare integrat din 5 module de curs: operator calculator şi reţele, managementul resurselor umane, management de proiect, competenţe sociale şi civice şi comunicare.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt se află în plin proces de înscriere a cadrelor didactice care doresc să se specializeze într-unul din cursurile oferite gratuit în cadrul proiectului „Optimizarea sistemului de învăţământ prin dezvoltarea competenţelor profesionale ale personalului didactic din învăţământul preuniversitar". Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi se adresează profesorilor din judeţele Olt şi Ilfov care urmăresc să-şi consolideze capacitatea de management şi utilizarea TIC în activitatea de predare-învăţare.
Cursurile vor începe în luna martie şi se vor ţine în fiecare weekend. Profesorii din mediul rural vor beneficia de decontarea transportului. Vor fi specializate 200 de persoane care fac parte din una dintre categoriile: consilieri şcolari, personal didactic auxiliar, tineri absolvenţi sub 35 ani debutanţi în cariera didactică, cadre didactice/personal didactic din învăţământul preşcolar, primar, profesional şi tehnic, secundar inferior, secundar superior, personal didactic şi didactic auxiliar cu funcţii de conducere, monitorizare, evaluare şi control în învățământ. 10 locuri sunt rezervate pentru persoanele care provin din categorii defavorizate.
Implementarea proiectului se realizează până la 30 septembrie 2013.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite