Slatina: Profesorii olteni, invitaţi să facă noua lege „de nota 10”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, ai IŞJ Olt şi profesorii care au făcut parte din grupurile de lucru au prezentat astăzi profesorilor olteni şi reprezentanţilor elevilor şi părinţilor forma brută a metodologiilor şi regulamentelor de aplicare a noii Legi a Educaţiei, invitându-i să se implice cu propuneri.

image

Marius Bălaşa (al doilea din dreapta) i-a îndemnat pe profesori să se implice în acest proiect

Campania naţională de informare „În educaţie tu faci legea de nota 10 (zece)” a ajuns astăzi la Olt, întâlnirea reprezentanţilor ministerului şi inspectoratului şcolar cu cadrele didactice fiind găzduită de Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina. Peste 40 de profesori din Olt au lucrat la elaborarea „scheletului” celor 140 de metodologii şi regulamente de aplicare a noii Legi a Educaţiei. Alături de directorul de Politici de personal şi reţea şcolară din cadrul MECTS, Marius Bălaşa, cei implicaţi au prezentat cadrelor didactice şi reprezentanţilor elevilor şi părinţilor din judeţ rezultatul, cu rugămintea de a se implica în următoarele şapte luni cu propuneri pentru a le da o formă finală.
„La nivelul ministerului se va crea un site unde orice cetăţean al României poate să-şi spună punctul de vedere legat de metodologii şi regulamente. Avem o lege şi putem crea o legislaţie impenetrabilă. Vă invit ca în următoarele şapte luni să participaţi cu propuneri. Dacă acum nu vă spuneţi punctul de vedere, la anul pe vremea asta vă veţi plânge degeaba dacă ceva vă nemulţumeşte. Acum ori niciodată! Acum aveţi şansa unică oferită în ultimii 20 de ani de a contribui la realizarea legislaţiei secundare. Trebuie să duceţi acest mesaj în teritoriu colegilor şi părinţilor pentru a-şi exprima punctul de vedere”, a fost mesajul directorului Marius Bălaşa, fost inspector general al învăţământului oltean.
Câţiva dintre profesorii care au făcut parte din grupurile de lucru au prezentat noutăţile importante. „În ceea ce priveşte sportul de performanţă, am reuşit elaborarea legitimării şi transferului sportivilor. Cluburile mari ne puteau fura sportivii fără a plăti munca noastră”, a explicat, printre altele, Constantin Scuturiciu, profesor Liceul cu Program Sportiv Slatina. La rândul său, profesorul logoped Vintilă Dragu a vorbit despre importanţa şcolarizării la domiciliu a elevilor cu probleme de sănătate.

image

"Vocea" elevilor olteni a fost preşedinta Diana Morea (foto stânga)


Elevii, încâtaţi de noul BAC

Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Olt, Diana Morea, a exprimat bucuria colegilor de a fi consultaţi atunci când şcoala ia decizii. „Este primul pas de implicarea a elevilor în actul educaţional. Salutăm articolul 80 care asigură comunicarea şi colaborarea directă a reprezentanţilor elevilor cu ministerul. Apreciem introducerea portofoliului educaţional- este un pas spre perseverenţă, spre perfecţionare continuă. Apreciem, de asemenea, platforma e-learning şi noua structură a Bacalaureatului”, a spus reprezentanta elevilor olteni.
Preşedintele Comitetului Judeţean al Părinţilor Olt, Ghoerghe Floricică, şi-a exprimat nemulţumirea proporţiei de reprezentare din Consiliul de Administraţie al şcolii.
Discuţiile purtate au vizat portofoliul elevilor, clasa pregătitoare, consorţiul şcolar şi eliminarea învăţământului simultan.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite