Slatina: Profesorii de la „Alexe Marin” s-au solidarizat cu învăţătoarea aflată în greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiana Anghel se află în greva foamei de două luni
Cristiana Anghel se află în greva foamei de două luni

Dascălii apreciază gestul ei, dar o roagă să renunţe la această formă de protest. Ei au făcut o scrisoare deschisă pe care au înaintat-o autorităţilor din Slatina, iar zilele acestea o vor trimite la Parlament şi Guvern, dar şi învăţătoarei aflate în spital. 

Învăţătoarea din Caracal, Cristiana Anghel, se află în a 59 –a zi de greva foamei. Deşi familia îi cere, disperată, să renunţe la protest pentru că îşi pune în pericol viaţa, femeia este hotărâtă să continue greva până când problema îi va fi rezolvată. “Refuz în continuare hrana şi tratamentul medicilor. Accept doar perfuziile, care mă ajută să îmi pot continua protestul. Vreau ca legea dată în 2008, privind mărirea salariilor profesorilor cu 50% să fie pusă în aplicare, aşa cum a fost respectatî şi cea de reducere a salariilor ”, susţine învăţătoarea. Profesorii de la Colegiul Tehnic “Alexe Marin” din Slatina s-au solidarizat cu Cristiana Anghel.

Profesorii de la "Alexe Marin" sunt alături de învăţătoarea din Caracal

Profesorii de la "Alexe Marin" sunt alături de învăţătoarea din Caracal

Aceştia au făcut o scrisoare deschisă în care susţin cerinţele învăţătoarei şi pe care au înaintat-o la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Prefectura Olt, urmând să o trimită şi la Parlament şi Guvern, dar şi învăţătoarei greviste. “O rugăm pe doamna învăţătoare să renunţe la această formă maximă de protest pentru că viaţa este mai important decât ceea ce solicită dânsa. O susţinem, dar vrem să căntinuăm împreună lupta cu sistemul pe alte căi, pentru a ne obţine drepturile”, a spus Nicoleta Gugiu, profesor. 

Nicoleta Gugiu

Nicoleta Gugiu

“Le urăm guvernanţilor să ajungă şi ei ca noi, să mănânce biscuiţi”


Profesorii de la “Alexe Marin” au sunat-o ieri pe Cristiana Anghel şi i-au transmis pe rând mesaje prin care o imploră să înceteze protestul. “Doamna învăţătoare, vă vrem în viaţă ca să putem continua ceea ce aţi început dumneavoastră. Gândiţi-vă la familie şi renunţaţi la protest!”, i-a transmis cu ochii în lacrimi, Costinela Mailat, un alt profesor. 

Costinela Mailat

Costinela Mailat

“Nu se poate ca după o viaţă de muncă să ajungi să mănânci în pauză biscuiţi, gogoşi sau covrigi pentru că nu ne puem permite atceva. Ne simţim pur şi simplu umiliţi. Elevii îşi permit mult mai multe decât noi, profesoarele. Le urăm guvernanţilor să ajungă şi ei ca noi, să mănânce biscuiţi”, a completat o altă profesoară, Cornelia Morun,  în timp ce mânca dintr-un biscuit. 

Cornelia Morun

Cornelia Morun

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite