Slatina: Profesori în cursul săptămânii, învăţăcei în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de profesori vor fi specialiaţi gratuit în IT şi HR în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Prima etapă a debutat cu modului de informatică. 49 de profesori olteni participă la primele cursuri organizat pe bani europeni.

Dacă în cursul săptămânii ei sunt cei care îi ascultă pe elevi, în weekend stau cuminţi în bancă şi urmează cursuri de IT şi HR. Dascălii olteni au posibilitatea de a urma până în 2013 cursuri gratuite predate de profesori de la Universitatea Româno-Americană, în cadrul proiectului „Optimizarea sistemului de învăţământ prin dezvoltarea competenţelor profesionale ale personalului didactic din învăţământul preuniversitar", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare Judeţene Olt şi Ilfov şi are o valoare de 8,1 milioane lei. Prima etapă, pentru care au fost selectaţi 49 de profesori, a debutat în urmă cu o săptămână cu modulul de informatică, pentru care au optat 25 de cursanţi, din Slatina, Caracal, Corabia, Balş, Strejeşti, Negreni şi Cungrea, cu vârste între 20- 50 de ani, care predau la mai multe discipline şcolare.

Asaltat de cereri, proiectul va depăşi targetul

Programul de formare cuprinde cinci module de curs: operator calculator şi reţele, managementul resurselor umane, management de proiect, competenţe sociale şi civice şi comunicare. Cursurile se defăşoară sâmbăta şi duminica la sediul IŞJ. „Proiectul cuprinde patru sesiuni de selecţie. Pentru prima s-au înscris 228 de profesori, fiind selectaţi 49. Fiecare curs are câte 25 de particianţi, unele dintre persoanele selectate optând pentru participarea la mai multe cursuri. Seria actuală se va finaliza în septembrie. În august -septembrie va începe selecţia pentru cea de-a doua etapă, la care se pot reînscrie cei care nu au fost selectaţi acum. Celelalte două etape se vor derula anul viitor. Era prevăzut un număr de 100 de cursanţi din Olt, dar cu siguranţă se va depăşi targetul, pentru că sunt multe solicitări.”, declară managerul de proiect Cristiana Bucur.
Cu laptopul în faţă, primit în custodie pe perioada cursului, profesorii stau cuminţi în bancă opt ore pe zi. În cadrul proiectului, mai beneficiază de transport gratuit şi masa de prânz.

image

Deşi profesor de sport, Dumitru Anton s-a înscris la cursuri de informatică şi comunicare

„M-am înscris pentru că am vrut să-mi îmbunătăţesc cunoştinţele de informatică şi cele de comunicare. Sunt binevenite aceste cursuri. Chiar dacă sunt profesor de educaţie fizică, doresc să-mi îmbunătăţesc cunoştinţele generale şi să mă pot descurca cu calculatorul”, spune Dumitru Anton, director SAM Balş.

INFO BOX
Credite fără bani
Cum profesorii sunt obligaţi ca o dată la cinci ani să acumuleze 90 de credite prin programe de perfecţionare, participarea la cele cinci module ale proiectului le poate aduce gratuit creditele necesare. Pentru participarea la un singur curs oferit de o instituţie de formare, ce le poate aduce până-n 25 de credite, profesorii ar fi nevoiţi să scoată din buzunar între 400- 700 de lei.







Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite