Slatina: Procurorii cer închisoare pe viaţă pentru criminalul tânărului măcelărit în parcul din Corabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Ciobanu a fost omorât în urmă cu un an şi jumătate la Corabia (Sursa: You Tube)
Ionuţ Ciobanu a fost omorât în urmă cu un an şi jumătate la Corabia (Sursa: You Tube)

Băiatul de 16 ani a fost omorât cu 13 lovituri de cuţit în parcul din Corabia. Ucigaşul i-a luat lanţul din aur de la gât şi telefonul mobil după ce l-a măcelărit.

Verdictul dat de judecătorii Tribunalului Olt la un an şi jumătate de la crima care a zguduit oraşul Corabia îi nemulţumeşte pe procurori. Tânărul de etnie romă care l-a ucis pe Ionuţ Ciobanu în noaptea de 28 spre 29 iunie 2008 a primit 25 de ani de închisoare. Anchetatorii au cerut însă închisoare pe viaţă pentru cel care a ucis cu sânge rece un copil care se întorcea de la discotecă. „Pedeapsa dată de Tribunalul Olt este mult prea mică în comparaţie cu fapta pe care a comis-o inculpatul. A ucis cu cruzime un om, pentru a-i lua telefonul mobil şi lanţul din aur. Toate probele şi toţi martorii devedesc că el este autorul faptei. Florin Boca a recunoscut chiar de la început că l-a omorât pe Ionuţ Ciobanu. Am făcut apel la Curtea de Apel Craiova şi aşteptăm rezultatul. Sperăm ca instanţa superioară să îi dea închisoare pe viaţă“, a declarat Eugen Iacobescu, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Anchetă dificilă

Anchetatorii au lucrat mai bine de un an şi jumătate la acest caz. Au aşteptat luni la rând rezultatele testului ADN şi au audiat zeci de martori până când au adunat toate dovezile impotriva lui Florin Boca, tânărul de 21 de ani care l-a omorât pe Ionuţ Ciobanu în parcul din Corabia. „Testele efectuate la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici au găsit ADN-ul inculpatului pe pantalonii victimei. Am audiat foarte mulţi martori, am întocmit rechizitoriul şi am aşteptat ca Florin Boca să primească închisoare pe viaţă pentru fapta sa“, a mai precizat procurorul de caz.
Ancheta în acest caz a început cu stângul. Imediat după ce au găsit cadavrul lui Ionuţ în parcul din Corabia, procurorii au arestat primul suspect, tot un tânăr de etnie romă, Leonard Asan. Atunci, oamenii legii au susţinut că Asan este autorul crimei şi că acesta şi-a recunoscut fapta. Câteva zile mai târziu însă, l-au arestat pe Florin Boca iar ancheta a dovedit că Asan nu avea niciun amestec în acest caz. Ezitările de la începutul anchetei i-au bulversat pe părinţii băiatului ucis, care nu şi-au putut explica niciodată de ce Florin Boca le-ar fi măcelărit copilul pentru un lănţişor şi un telefon mobil.



L-a urmărit de la disoctecă până în parc

Ionuţ a plecat de la dicotecă împreună cu alţi doi prieteni, în noaptea de 28 spre 29 iunie 2008. În parc s-au despărţit, iar băiatul a vrut să meragă acasă. Florin Boca, tânărul de etnie romă care îl urmărise încă de când băiatul pelcase de la dicotecă, s-a năpustit asupra sa cu un cuţit, iar după ce l-a omorât i-a luat lanţul şi telefonul mobil. Criminalul a mers acasă, şi-a spălat mâinile şi tricoul de sânge, a vândut lanţul victimei, dar a păstrat telefonul. În felul acesta, anchetatrii au reuşit să îl descopere şi l-au făcut să îşi recunoscă fapta.

Ionuţ a fost omorât în urmă cu un an şi jumătate într-un parc din Corabia
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite