Slatina: Probleme la recepţia blocurilor reabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constructorii amână recepţia lucrărilor
Constructorii amână recepţia lucrărilor

Încă cinci blocuri a căror reabilitare termică a fost finalizată au solicitat recepţia săptămâna aceasta. Datorită deficienţelor, recepţia a fost amânată la T1 şi T4.

Primăria Slatina a fost solicitată să recepţioneze săptămâna aceasta cinci blocuri reabilitate termic: T1 şi T4- strada Independenţei, GA13- strada Crişan şi blocurile 9 şi 11- strada Victoriei. Deficienţele constatate au determinat amânarea recepţiei la T-uri. „La blocul T1 am constatat mici deficienţe. La Blocul T4 însă, datorită faptului că asociaţia de proprietari a refuzat să dea jos acoperişul iniţial, luni seara etajul era inundat. S-a impus constructorului ca, în termen de două săptămâni, să remedieze problema şi să facă hidroizolaţie”, declară administratorul public Minel Prina.
Până acum, din cele 41 de blocuri cuprinse în programul de reabilitare, s-a făcut recepţia la 15. Deşi sunt finalizate mai multe lucrări, constructorii nu au solicitat recepţia, conştienţi că mai au de rezolvat câteva deficienţe. „Cea mai mare problemă o înregistrează reabilitarea blocului CAM4, Bulevardul AI Cuza. De şase luni constructorul a fost somat să rezolve problemele. Dacă până la sfârşitul lunii nu va reuşi să intre în grafic, vom rezilia contractul”, a declarat primarul Darius Vâlcov. Explicaţia administratorului public pentru faptul că s-a lucrat foarte încet la acest bloc este că, din cauza construcţiei de la parter, nu s-a putut monta schelă, iar muncitorii au lucrat prinşi în corzi de alpinism.

Izolaţie gratuită pentru blocurile cu termopan


În programul de reabilitare de anul acesta au intrat încă opt blocuri din Slatina: GA5B şi GA5C de pe Aleea Viorelelor; GA8D, GA24 şi GA15C, scara B, de pe strada Libertăţii; GA24, de pe strada Tipografului; GA11B, de pe strada Crişan. „Ne aflăm în perioada de achiziţie. Sperăm ca până la sfârşitul anului să încheiem contractele de execuţie”, ne-a declarat Prina.
Cum solicitări sunt însă cu sutele, primăria a găsit şi soluţia de a veni în ajutorul cetăţenilor. „Avem un program propus spre dezbatere consiliului local: dacă locuitorii pun termopan la geamuri şi pe scară, primăria va face gratuit izolaţia”, a declarat primarul Vâlcov.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite