Slatina: Prins băut la volan, un şofer de ambulanţă îşi aşteaptă demiterea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Manea a fost oprit în trafic, în cadrul unei acţiuni organizată de Poliţia Rutieră. Bărbatul, care transporta un pacient la spital, avea o alcoolemie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au amendat şi i-au luat permisul.

Nicolae Manea, de 54 de ani, din comuna Vâlcele, angajat al Serviciului de Ambulanţă (SJA) Olt, a fost prins băut la volan zilele trecute chiar în timpul serviciului. Bărbatul transporta cu salvarea un pacient la Spitalul din Slatina când un echipaj de poliţie l-a tras pe dreapta. „Conducătorul auto a fost testat cu apartul etilotest, rezultatul fiind 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-a fost reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile şi a primit o amendă în valoare de 630 de lei”, a explicat comisarul-şef Ilie Roşu, şeful Serviciului Rutier Olt.

Conducerea Ambulanţei Olt spune că a demarat o anchetă şi că bărbatul îşi va pierde locul de muncă în urma acestui incident. „Medicul care a fost de gardă în noaptea respectivă va face un raport, se va întocmi o comisie de disciplină şi urmează să fie luată o sancţiune împotriva şoferului. Conducerea sub influenţa alcoolului este o abatere disciplinară gravă şi se sancţionează cu desfacerea contractului de muncă”, a explicat Laurenţiu Moisiu, directorul SJA Olt.

S-a internat în spital

Nicolae Manea se află în concediu medical şi este internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Scorniceşti, din cauza unor probleme de sănătate. Surse din cadrul SJA Olt spun că bărbatul s-ar fi internat pentru a nu fi dat afară. „Îi vom trimite o notificare să se prezinte la comisia de disciplină, după care vom aştepta să se clarifice situaţia. Deocamdată, şoferul nu poate fi demis pentru că se află în concediu medical”, a mai spus Moisiu.

În 2010 un alt şofer de ambulanţă, Mihai Gheorghe, din Slatina, a fost prins băut în timpul programului. Bărbatului i-a fost desfăcut contractul de muncă, dar după câteva luni s-a întors la serviciu întrucât fusese dat afară în timp ce se afla în concediu medical.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite