Slatina: Prins băut la volan, un şofer a refuzat recoltarea probelor de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din municipiul Slatina a fost prins ieri de poliţişti în timp ce conducea un autoturism, deşi se afla sub influenţa alcoolului.

Agenţii de la Rutieră desfăşurau activităţi pe raza judeţului, când l-au identificat în trafic pe Viorel R., de 40 de ani.  „Acesta a fost testat cu aparatul etilotest şi a rezultat o concentraţie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, a explicat comisarul-şef Claudia Radu.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Formaţiunii Poliţiei Rutiere Balş au oprit pentru control, pe raza localităţii, un autoturism condus de Octavian I., de 22 de ani, din oraş. Potrivit agenţilor de poliţie, şoferul a refuzat să se supună testării cu aparatul alcooltest şi să i se recolteze probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, la cererea justificată a organelor de poliţie.

„În ambele cazuri au fost întocmite acte premergătoare şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora”, a mai spus Claudia Radu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite