Slatina: Primii cursanţi pe bani europeni, specializaţi în turism alternativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt caută în continuare şomeri interesaţi să se specializeze în cadrul proiectului.

În urmă cu un an de zile, AJOFM Olt a demarat implementarea proiectului „Căi de formare şi ocupare în sectorul turismului alternativ- ALTER TOUR”, derulat în parteneriat cu agenţiile Călăraşi, Bihor, Harghita, cu o societate de trainig bucureşteană şi o societate elenă. Proiectul, cu o valoare totală de 20,7 milioane lei, se adresează şomerilor din cele patru regiuni aferente agenţiilor de ocupare implicate, ţinta fiind calificarea şi încadrarea în muncă într-una  din formele de turism alternativ: balnear, sportiv, agroturism şi ecoturism. Potrivit managerului de proiect Constantin Gheorghe, au fost mediate 1326 de persoane, dintre care 600 de persoane vor urma cursurile de calificare, 150 vor fi încadrate, iar 60 vor beneficia de o vizită de studiu în Grecia, pentru a veni în contact cu modul de lucru din turismul extern. Pe perioada cursurilor, cei înscrişi beneficiază de gratuitate la transport şi cazare, dar şi de un ajutor financiar de 500 de lei pe lună. Tot în cadrul proiectului, circa 200 de persoane care deţin competenţe într-una din meseriile din domeniul turismului, pot sări peste etapa participării la un curs, având şansa de a le certifica în urma unor testări.
„Din Olt, vor fi calificate 150 de persoane. Agenţia a obţinut autorizările pentru desfăşurara cursurilor de formare profesională în ocupaţiile: agent de turism- ghid, administrator pensune turistică, lucrător hotelier şi lucrător în agroturism. În curând vom demara primele cursuri de lucrător hotelier şi ghid, pentru care au optat 59 de persoane din cele 89 care au beneficiat de informare şi consiliere”, spune managerul.
Urmează consilierea pentru identificarea beneficiarilor următoarelor cursuri. Proiectul se va încheia pe 31 mai 2013.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite