Slatina: Prime de Paşte pentru salariaţii din industrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii societăţilor Alro şi Altur, din Slatina, vor primi tichete cadou în valoare de câteva sute de lei.

Fabricile mari din Slatina îşi răsplătesc, şi în acest an, angajaţii de Paşte. Ca şi în anii trecuţi lider la acest capitol este Alro. Iepuraşul de la Uzina de Aluminiu le pregăteşte salariaţilor şi de această dată cele mai mari prime din industrie. „La noi este stabilit prin contractul colectiv de muncă. Toţi angajaţii vor primi, pe 11 aprilie, tichete cadou în valoare de 500 lei“, a spus Constantin Popescu, liderul sindicatului Aluministul de la ALRO. Şi anul trecut angajaţii Uzinei au primit aceleaşi prime, în preajma Sărbătorilor Pascale. Salariaţii fabricii Altur îşi vor putea face cumpărăturile pentru Sărbătoarea Învierii tot cu tichete cadou. „Fiecare angajat primeşte în acest an tichete în valoare de 300 de lei, din partea sindicatului şi a patronatului. Distribuirea lor a început chiar de ieri, iar până pe 15 aprilie toate tichetele vor ajunge la salariaţi“, a spus Gheorghe Popescu, lider de sindicat la Altur Slatina. Anul trecut, salariaţii fabricii au primit tichete în valoare de 150 lei. „Suntem bucuroşi că ne dau atâtea tichete, că avem foarte multe cumpărături de făcut pentru Paşte. Trebuie să avem din toate bucatele tradiţionale câte puţin pe masă şi toate sunt scumpe. Anul acesta primim dublu faţă de anul trecut. Este foarte bine, chiar nu ne aşteptam. Alţii dau afară în vremurile astea“, a spus o angajată a fabricii Altur.

Prime de merit

Angajaţii fabricii de ţevi TMK Artrom nu primesc prime de Paşte, însă aceştia sunt răsplătiţi în fiecare lună pentru activitate. „Noi nu avem prime speciale de Paşte, însă toţi angajaţii primesc în primele opt luni ale anului o primă de realizări de serviciu, care conform contractului de muncă este de minim 180 lei“, a spus Cristian Gheorghe, lider de sindicat la TMK Artrom. Salariaţii fabricii de anvelope Pirelli Tyres nu ştiau până astăzi dacă vor primi sau nu cadouri de Paşte. „Până acum nu am auzit nimic. Bănuiesc că ar trebui să dea ceva, că ne-au dat în fiecare an, dar probabil nu s-a stabilit nimic deocamdată, că altfel auzeam noi ceva. Cred că ne vor da ca de obicei prime în bani şi tichete cadou, dar mai este timp până la Paşti“, a spus Ilie Toma, angajat la Pirelli Tyres.

Disponibilizări în loc de prime

Şi în această lună au fost anunţate disponibilizări la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt. După Romvag Caracal, care a disponibilizat în ianuarie sute de angajaţi, o altă societate de renume este nevoită să renunţe la salariaţi. Termex Balş, societate cu o vechime de 117 ani, a anunţat concedieri colective. În loc să primească prime de Paşte, 32 de personae de la Termex Balş vor rămâne fără loc de muncă. Anul acesta au fost disponibilizaţi deja 586 de olteni: 400 de angajaţi Romvag, 79 asistenţi sociali ai Primăriei Caracal, 75 de angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Proteţia Copilului Olt şi cei 32 angajaţi ai Termex.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite