Slatina: Primarul Slatinei rezolvă problemele localnicilor prin scrisori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Poşta Primarului” funcţionează de zece luni, slătinenii având posibilitatea să-şi spună păsurile direct edilului, care le-a răspuns personal.Primarul Vâlcov a primit 210 scrisori, formulând 187 de răspunsuri

Pentru ca slătinenii să se afle în faţa alesului lor şi să-şi spună păsurile trebuie să se înscrie la audienţe şi să-şi aştepte rândul, de multe ori existând supriza ca acesta să fie suplinit de către viceprimari sau secretar. Aşa că primarul Darius Vâlcov a găsit o modalitate de a afla cu ce probleme se confruntă cetăţenii municipiului sau ce propuneri au. Dacă cei mici îi scriu lui Măş Crăciun ce cadouri îşi doresc, adulţii slătineni îi scriu primarului ce probleme ar vrea să le fie rezolvate. „Poşa Primarului” a adunat, din martie 2010 şi până la sfârşitul anului, 210 scrisori, introduse în cutia amplasată în faţa sediului Poştei, lângă Fântâna Speranţei.

154 de rugăminţi transmise spre soluţionare

„Primarul municipiului a răspuns personal fiecărui slătinean care i-a scris, cu excepţia celor 23 de epistole anonime. 42 de scrisori au fost returnate datorită adresei incorecte, iar 154 de solicitări exprimate în scris au fost înaintate serviciilor consiliului local, spre soluţionare”, declară Mihaela Stana, consilierul primarului.
Cele mai multe solicitări sau sesizări (92) au vizat activitatea asociaţiilor de proprietari, liniştea şi ordinea publică, locuri de muncă, reabilitarea termică, ajutoare sociale sau sprijin financiar. 63 de cetăţeni au venit cu propuneri privind amenajarea cartierelor şi obiective de interes general, 21 au solicitat informaţii legate de investiţii şi ajutoare sociale, iar 34 şi-au exprimat aprecierea pentru realizările edilului.
„Vreau să facă mai multe parcuri în oraş şi îl cert pentru că l-a distrus pe cel de la Centrul Civic. Trebuie să fie cât mai multă verdeaţă în oraş. Să continue toate proiectele de care s-a apucat!”,a spus Ion Tomescu,de 68 de ani, unul din primii slătineni care i-a scris primarului.

Primarul, confundat cu Moş Crăciun
La sfârşitul anului, primarul a fost confundat cu Moş Crăciun de către un copil, care i-a lăsat o scrisoare în cutie. „Băieţelul a cerut o memorie pentru calculator de 3 GB, un bacugan, o carte de poveşti şi un joc Anti Monopoly. Moşul primăriei s-a dus să-i ducă un cadou, însă adresa a fost incorectă.”, spune consilierul. Şi trei adulţi i-au scris primarului că îl aşteaptă pe Moş Nicolae sau pe Moş Crăciun, primind pachete de sărbători.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite