Slatina: Sute de elevi au fost lăsaţi fără burse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de şcolari din Olt nu şi-au mai primit bursele sociale din cauza crizei
Sute de şcolari din Olt nu şi-au mai primit bursele sociale din cauza crizei

Consiliile locale Coloneşti, Găneasa şi Piatra-Olt sunt doar câteva dintre cele care nu-şi mai permit să acorde burse sociale copiilor nevoiaşi.

Elevii săraci din judeţul Olt resimt şi ei efectele crizei. Bursele sociale au fost tăiate de pe lista de cheltuieli a consiliilor locale, din lipsa banilor. În timp ce unii dau vina pe Guvern, alţii arată cu degetul autorităţile judeţene. „Am primit doar 5.000 de lei de la Consiliul Judeţean. Ce să facem mai repede cu ei? Sperăm să găsim o soluţie şi pentru copiii săraci“, a spus Marian Rădulescu, primarul comunei Coloneşti. Edilul comunei Găneasa aruncă vina pe şcoală care, spune el, nu a mers cu dosarele la primărie pentru analiză. În replică, directorul şcolii spune că elevii săraci din Găneasa nu au primit burse sociale în anul şcolar 2009-2010. „Părinţii elevilor vin la noi şi ne cer socoteală, dar nu noi suntem vinovaţi. De la primărie ni se spune că nu sunt bani şi că încearcă să găsească o soluţie“, a spus Claudya Neacşa, directorul Şcolii Găneasa.

Peste 400 de elevi din 3 localităţi nu mai primesc burse

Cei mai mulţi elevi afectaţi de această situaţie sunt în Piatra-Olt, respectiv 253, care primeau 30 de lei lunar. Cei 160 de şcolari din Găneasa nu au primit bursa socială deloc în anul şcolar 2009-2010.  Ştefania Mitran este elevă în clasa a VII-a la Şcoala Găneasa. Tânăra spune că se simte în bugetul familiei lipsa acestei burse. „Din banii aceştia îmi luam rechizite şi haine pentru şcoală şi avem bani de pacheţel, dar de când nu i-am mai primit ne desurcăm mai greu“, a spus Ştefania Mitran. 100 de şcolari săraci din comuna Coloneşti nu au mai primit bursa socială de la începutul anului 2010.


INFO BOX
30 lei bursă socială pentru elevii slătineni


Consiliile locale care nu au tăiat bursele sociale, s-au zgârcit în acordarea lor, de vină fiind evident criza. Aşa se întâmplă şi la Slatina, unde primăria a alocat 1,2 miliarde lei noi pentru aceste cheltuieli, bursa socială pentru un elev fiind de 30 de lei lunar.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite