Slatina: Primăria vrea să-i evacueze pe rromii datornici din G6

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mizerie, mirosuri insuportabile, şobolani şi zeci de oameni nemulţumiţi că nu au condiţii. Aşa arată blocul de locuinţe G6 care a fost reabilitat de două ori în zece ani.

În timp ce Primăria Slatina îi ameninţă cu evacuarea pentru că au datorii,  zecile de cătăţeni rromi care trăiesc în locuinţele sociale din blocul G6 spun că vor ieşi în stradă dacă vor fi alungaţi din casele lor.
„Facem revoluţie, mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu. Să vedem ce pot să facă dacă noi nu vrem să plecăm. Eu sunt cea mai săracă de aici. Sunt cea mai amărâtă”, ţipa cât o ţineau puterile Constanţa Buţă, de 58 de ani.
„Avem copii şi trăim în mizerie aici. Nu avem condiţii, ne taie apa, ne taie lumina. Cu ce să îmi cresc cei 5 copii dacă nu am serviciu?”, a spus Mihaela Bălănău de 34 de ani.

„Singura soluţie este să îi evacuăm”


În timp ce unii se vaită, alţii încearcă să supravieţuiască şi să ducă un trai decent. Petruţa Dican are 45 de ani şi lucrează ca femeie de servici la bloc. Câştigă 300 de lei, dar e mulţumită că are cu ce să trăiască. „Eu fac aici curat, ei nu ştiu decât să facă mizerie. Eu locuiesc tot aici şi văd câte fac. Aşa îmi câştig şi eu pâinea. Nu e mult, 300 de lei. Cu ei îmi cresc copiii şi îmi plătesc chiria şi apa”, a spus femeia.
Primăria Slatina le-a trimis somaţii de evacuare câtorva zeci familii din cele 144 de familii care trăiesc în blocul G6. „Au datorii mari la Compania de Apă, peste 50 000 de lei. Acolo dacă sunt maxim 15 familii care să fie cu toate plăţile la zi. Ceilalţi preferă să stea în mizerie, fără apă, fără curent pentru că spun că nu au bani. Dar ţigări şi băutură pot să îşi cumpere. Blocul este într-o stare jalnică şi a fost reabilitat de două ori în zece ani. Ultima dată a fost în urmă cu trei ani, când am schimbat conductele, am zugrăvit şi am pus termopane. Acum arată ca după război şi singura soluţie este să îi evacuăm”, a explicat viceprimarul Ana Anghel. Locuitorii blocului G6 plătesc o chirie de 35 de lei şi apa pe care o consumă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite