Slatina: Taxă de parcare mai mică pentru şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adulţii vor putea participa la trei workshop-uri internaţionale
Adulţii vor putea participa la trei workshop-uri internaţionale

Primarul Darius Vâlcov a prezentat ieri 14 modificări esenţiale aduse regulamentului. Taxa de parcare va fi redusă la 25 de lei pe an, iar cetăţenii îşi vor achiziţiona un singur permis.

La o lună de la intrarea în vigoare a taxei pentru parcare, administraţia municipală propune modificarea ei. La insistenţa cetăţenilor, în urma propunerilor făcute acum trei săptămâni în cadrul primei dezbateri publice, primăria a conturat 14 modificări. Primarul Darius Vâlcov, city-managerul Minel Prina şi Liviu Belu, directorul Consloc (firma care se ocupă de administrarea parcărilor) au prezentat ieri cetăţenilor, la cea de-a doua dezbatere publică, varianta îmbunătăţită a regulamentului, solicitând şi alte propuneri. Dezbaterea a avut loc aseară în Amfiteatrul Colegiului Titulescu, sala devenind pe parcurs neîncăpătoare.

Modificări aduse regulamentului

Principala modificare o reprezintă unificarea zonelor de parcare curentă. De la 1 noiembrie, nu vor mai fi emise permise în funcţie de zonă (A, B sau C), ci doar un singur permis. De asemenea, şi costul se va reduce simţitor, de la 150 de lei, la 25 de lei pe an, modificarea fiind operată începând cu data de 1 ianuarie 2011.

Edilii au ascultat doleanţele cetăţenilor

Primăria va propune consiliului local ca permisele pentru parcările curente cu plată din zona A deja achiziţionate să fie valabile şi în anii 2011 şi 2012, iar cele din zona B în 2011.
Deşi cetăţenii au cerut desfiinţarea parcărilor ocazionale, iar plata să se facă numai de către şoferii din afara oraşului, primarul Vâlcov a motivat că nu se poate face acest lucru. „Este vorba de o fluenţă a maşinilor. Toată lumea trebuie să aibă acces în aceste parcări. Numai prin impunerea taxei vom putea evita staţionarea unor maşini expuse pentru vânzare”, a spus edilul. Aşa că s-a ajuns la un compromis: nu se vor desfiinţa, dar se vor reduce de la 41 la 21.
Alte modificări: procurarea permisului de parcare este obligatorie doar pentru locurile marcate, începând cu 1 ianuarie 2011 taxa de parcare ocazională se va putea achita şi pe oră- 1 leu, iar rezervarea unui loc de parcare se va putea face şi de către persoanele fizice, la acelaşi preţ- 1.000 lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite