Primăria se împrumută pentru construirea teatrului şi a sălii polivalente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lurările la Complexul Cultural Eugen Ionescu, abandonate din lipsa banilor
Lurările la Complexul Cultural Eugen Ionescu, abandonate din lipsa banilor

Primăria Slatina a deschis depunerea de oferte pentru bănci în vederea obţinerii împrumutului de 45 000 000 de lei de care autorităţile locale au nevoie pentru a continua proiectele începute în anii trecuţi.

Primăria Slatina are nevoie urgentă de bani pentru a putea continua lucrările pe care le-a început în anii trecuţi. Cum bugetul este din ce în ce mai sărac, autorităţile locale vor să acceseze un nou credit. Până pe 12 februarie băncile pot depune oferte, licitaţia având loc pe 15 februarie. „3 bănci mari s-au arătat interesate să ne acorde acest credit. Noi avem acordul comisiei interministeriale de acordare a împrumuturilor, avem o hotărâre de consiuliu local şi aşteptăm să vedem ce oferte vom primi”, a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.


Din doi în doi ani, primăria se împrumută la bănci


Cu banii obţinuţi în urma creditului de 45 000 000 de lei pe care autorităţile vor să îl obţină se vor finaliza lucrările la teatru şi se va începe conatrucţia sălii polivalente. „Vrem să finalizăm construcţia teatrului şi cinematografului, să montăm şi ultimele camere de luat vederi din oraş şi să amenajăm dispeceratul, să terminăm de amenajat cartierele Steaua şi Aluta, să aducem apa şi canalizarea în Satu Nou şi Cireaşov şi să începem construcţia sălii polivalente”, a spus Prina.
Primăria Slatina a mai accesat în urmă cu doi ani un credit de 67 000 000 din care a rambursat 5 000 000.
Chiar dacă investiţiile din oraş îi bucură pe cetăţeni, faptul că autorităţile vor să se împrumute din nou la bancă îi nemulţumeşte pe mulţi. „ De făcut s-a făcut, nimic de zis, dar nu e bine să îmi măreşti mie taxele şi impozitele ca să ai tu bani de dobânzi. Cu banca nu e de joacă. De ce pentru teatru nu dă bani şi Ministerul Culturii?”, a spus Liviu Săndoi, de 46 de ani, inginer.


Costul investiţiilor


Costul total al lucrărilor la Centrul Cultural Eugen Ionescu alcătuit din teatru şi din cinematograf este de 11 000 000 de lei, construirea sălii polivalente costă 15 000 000 de lei,  reabilitarea zonei Aluta, 1 600 000 de lei, iar reabilitarea zonei Steaua 2 400 000. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite