Slatina: Primăria îi somează, gerul îi opreşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerul din weekend i-a alungat în barăci pe muncitori
Gerul din weekend i-a alungat în barăci pe muncitori

Ca să recupereze întârzierile, muncitorii au înfruntat vineri ninsoarea, însă gerul din weekend i-a alungat în barăci.

Proiectul Companiei de Apă Olt privind reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare în Slatina a fost demarat la începutul lunii noiembrie. Primele puncte de lucru au fost stabilite în zona Vâlcea- intersecţia bulevardului AI Cuza cu strada Ecaterina Teodoroiu – şi zona Gării - intersecţia bulevardului AI Cuza cu strada Cireaşov. După şapte săptămâni, şantierele sunt în aceleaşi zone, fapt ce a iritat conducerea primăriei, cu atât mai mult cu cât nu poate fi tolerată nicio întârziere, ritmul trebuind să fie alert pentru a se recupera şi cele opt luni de întârziere a demarării lucrărilor. Proiectul va trebui finalizat în cele 30 de luni stabilite, altfel CAO riscând să piardă finanţarea europeană, în valoare de circa 42 milioane euro.

Variante de la primărie: subantreprenor sau penalităţi

Cum cu banii europeni nu este de glumă, primăria a trecut la somaţii. „Ritmul este foarte încet susţinut, deşi am emis mai multe somaţii către Compania de Apă şi dirigintele de şantier. Traficul este un dezastru în zonele Vâlcea şi Gară. Se crează un disconfort foarte mare. Adevărul este că au întâmpinat probleme de şantier, însă acest lucru nu justifică întârzierea. Dacă nu se încadrează în grafic, au două variante: fie dirigintele de şantier are posibilitatea să recomande angajarea unui subantreprenor – şi încă nu am primit nicio cerere în acest sens, fie se ajunge la penalităţi.”, declară city-managerul Minel Prina.

image


„În zona Vâlcea, vorbim de un blocaj de mai multe săptămâni. Nu se poate estima durata lucrărilor, pentru că s-au întâmpinat probleme. A fost identificat un cămin de vane astupat”, spune Florea Raţă, directorul CAO.
Pentru a reintra în grafic, muncitorii au înfruntat vineri ninsoarea, însă gerul din weekend i-a alungat în barăci, făcând imposibil lucrul.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite