Slatina: Primăria caută voluntari pentru curăţenia în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au început anul curăţeniei şi au lansat proiectul „Împreună pentru un oraş curat” prin care cetăţenii se pot implica în acţiuni de ecologizare a zonelor verzi.

Primăria Slatina a demarat curăţenia generală. Sub sloganul „Împreună pentru un oraş curat”, autorităţile locale au primit o finanţare de 20.043 de lei de la Administraţia Fondului de Mediu.
Prin acest proiect cetăţenii trebuie să se implice în acţiuni de voluntariat şi să înţeleagă că trebuie să păstreze curate spaţiile verzi. Autorităţile locale speră să găsească mimim 80 de voluntari care să participe la curăţenia generală care va avea loc la toamnă. „La prima vedere nu este un proiect spectaculos din punct de vedere financiar, dar trebuie să înţelegem cu toţii că trebuie să avem un oraş mai curat, mai frumos, mai vibrant. Noi am dat deja startul acestor acţiuni prin proba de voluntariat pe care am inclus-o în cadrul Olimpaidei Liceelor”, a explicat Minel Prina, adiministrator public din cadrul Primăriei Slatina.

„Am avut exemplul florilor din jardiniere care dispăreau peste noapte”


Chiar dacă nu ştiu cum o să schimbe mentalitatea cetăţenilor carea aruncă hărtii şi pet-uri pe spaţiile verzi sau pe străzi, autorităţile au încredere că proiectul lor va avea succes. „Vom face sondaje de opinie, vom împărţi pliante pe care chiar dacă unii le aruncă în spaţiile verzi, sperăm ca măcar să le citească. Am avut exemplul florilor din jardiniere care dispăreau peste noapte. La început la înlocuiam zilnic pentru că oamenii le furau, dar acum nu mai facem asta. Încet, încet, lucrurile se schimbă”, a spus Prina.
Autorităţile caută pentru acest proiect inistituţii şi ONG-uri partenere, dar şi cetăţeni care vor un oraş mai curat. „Eu zic că este o idee bună şi am observat că oamenii se implică în astfel de proiecte. A fost concursul între asociaţii şi fiecare a făcut curat în cartierul lui, dar sunt şi mulţu care fac mizerie. Oameni needucaţi care nu înţeleg că trăim la oraş, în civilizaşie. Eu aş participa la o astfel de acţiune”, a sous Miruna Floarea, de 32 de ani, asistent farmacie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite