Slatina: Primăria a scăpat de gunoaiele de la Milcov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au rezolvat problema gropii de gunoi, pe care au dat-o în administrare Consiliului Judeţean ( CJ) Olt care a primit fonduri de 30 de milioane de lei pentru ecologizarea haldelor de gunoi din judeţ.

Groapa de gunoi  de 40 000 de metri pătraţi ar fi trebuit desfiinţată încă din 2007, dar pentru că Primăria Slatina nu a avut bani nici pentru închiderea ei şi nici pentru modernizare, aceasta a fost folosită în continuare. Autorităţile sunt în proces de mai bine doi ani cu Garda de Mediu. « Închiderea gropii de gunoi costă peste un milion de euro, investiţie pe care nu avem cum să o facem pentru că nu dispunem de aceste fonduri. Suntem şi în proces cu Garda de Mediu, proces pe care la un moment dat l-am câştigat. Au făcut recurs, procesul a fost strămutat. Noi am erxplicat că nu avem bani, că nu avem unde să ducem deşeurile », a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.

Lucrările la depozitul ecologic vor începe în 2011

Acum primăria a scăpat de groapa de gunoi pe care a dat-o în administrarea CJ Olt care are un proiect din fonduri europene de 30 000 000 de euro pentru închiderea gropilor neconforme din judeţ şi pentru construirea unui depozit de deşeuri zonal ecologic în comuna Bălteni. Proiectul trebuie finalizat până în 2013 pentru că altfel se va pierde finanţarea. « În această lună vom face licitaţiile, urmînd ca din 2011 să înceapă efectiv lucrările şi să implementăm Sistemul integrat de management al desşurilor solide din judeţul Olt”, a explicat Angela Surduban, din cadrul unităţii de implementare a proiectului a CJ Olt. Proiectul vizează colectarea selectivă, valorificarea şi reciclarea tratarea şi eliminarea  deşeurilor în condiţii de maximă siguranţă pe un depozit ecologic zonal, dar şi închiderea actualelor depozite de deşeuri.. Până acum au fost închise 106 de gropi de gunoi, din cele 112 câte există în Olt. Printre ele sunt şi cele din Scorniceşti şi Drăgăneşti-Olt. Singurele depozite care au termen de închidere în anii următori sunt cele din Corabia şi Balş.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite