Slatina: Primăria Caracal disponibilizează 79 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de persoane angajate cu contract de asistenţi personali în cadrul primăriei din Oraşul Minunilor vor fi disponibilizate în martie.

Asistenţii personali angajaţi ai Primăriei Caracal îşi vor pierde contractul de muncă începând cu luna martie. Primăria a anunţat Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt disponibilizarea a 79 de salariaţi.
„Analizând bugetul din acest an, am constatat că nu ne mai putem permite să suportăm şi cota-parte destinată salariilor asistenţilor personali. Din cei 200 de asistenţi, 79 sunt angajaţi ai primăriei, sunt încadraţi ca salariaţi. Am hotărât să le dispară calitatea de salariat şi să primească doar indemnizaţia de la stat de 530 de lei.”, susţine viceprimarul Valerică Ionescu.

Consilierii locali au aprobat la sfârşitul lunii trecute 200 de indemnizaţii cuvenite părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copilului cu handicap grav, precum şi adultului cu handicap grav sau reprezentantului său legal şi desfiinţarea locurilor de muncă ale asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav. Primăria Caracal nu este singura din ţară care a decis reduceri de personal prin suspendarea contractelor de muncă ale asistenţilor personali.
Aceasta este singura disponibilizare anunţată AJOFM Olt pentru luna martie. Anul acesta, în ianuarie au fost disponibilizaţi 400 de salariaţi ai Romvag Caracal, iar în februarie agenţia de ocupare nu a primit notificări de acest gen. În 2010 au fost anunţate 1048 de concedieri colective, fiind puse în practică 863.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite