Slatina: Bilanţul primei ninsori: Un accident grav şi trafic de coşmar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima zăpadă a făcut victime şi a creat probleme şoferilor
Prima zăpadă a făcut victime şi a creat probleme şoferilor

Doi oameni au murit, iar altul a fost rănit grav într-un accident de circulaţie produs în această dimineaţă în localitatea Radomireşti, din cauza ninsorii abundente.

Nici nu s-a aşternut bine prima zăpadă pe drumurile din judeţul Olt, că au şi început accidentele de circulaţie. Numai în această dimineaţă, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alta a fost rănită grav, după ce autoturismul în care se aflau a intrat într-o cisternă. Tragedia s-a produs în comuna Radomireşti. “Conducătorul autoturismului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi, din cauza ninsorii abundente, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu o cisternă care circula din sens opus”, a explicat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Şi aseară, trei autovehicule s-au ciocnit în Slatina după ce unul dintre şoferi a derapat şi a nu a mai putut controla volanul. “Din fericire, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, ci doar cu avarierea autoturismelor”, a declarat Marian Popescu, din cadrul  Biroului Poliţiei Rutiere Slatina.

Şoferii, sfătuiţi să îşi echipeze maşinile

Poliţiştii au ieşit în stradă încă de la primele ore ale dimineţii şi acţionează pentru a nu se crea ambuteaje. „55 de echipaje de poliţie sunt prezente pe drumuruile din judeţ. Poliţiştii de la Rutieră sunt sprijiniţi de colegii de la posturile de poliţie şi de cei de la Ordine Publică. Se acţionează pentru prevenirea accidentelor, dirijarea şi fluidizarea circulaţiei şi pentru evitarea aglomeraţiilor în trafic. Deocamdată nu sunt drumuri blocate în judeţ, dar se circulă în condiţii de iarnă”, a spus comisarul Ilie Roşu, şeful Serviciului Rutier Olt. Oamenii legii îi sfătuiesc pe şoferi să adapteze viteza la condiţiile de drum să şi îşi echipeze maşinile pentru iarnă.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Olt, echipajele de deszăpezire au împrăştiat material antiderapant încă de aseară, pe toate drumurile din judeţ.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite