Slatina: Preţuri mari pentru buzunarul slătineanului de rând, la cinema

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizionarea unui film poate ajunge la 61 de lei
Vizionarea unui film poate ajunge la 61 de lei

Cinematograful slătinean se bate-n preţuri cu suratele din ţară. Deşi se anunţau preţuri mici la Slatina, şi cele ale biletelor, şi cele pentru produsele de la candy-bar sunt egale sau chiar mai mari decât la alte cinematografe din ţară.

„Scump, copile, scump!”- spun majoritatea părinţilor slătineni copiilor lor atunci când cer bani să iasă cu prietenii la un film în oraş. Înainte de deschidere, primarul Vâlcov anunţa preţuri mici „pentru a atrage publicul” şi a nu sta cu sălile goale. Însă socoteala din târg nu s-a potrivit cu cea de acasă. Nou - intratul în jocul administrării cinematografului – SC Best Sale SRL Slatina, o firmă înfiinţată de curând special în acest scop, nu putea face acte de caritate- interesul unei societăţi este profitul. Aşa că preţul unui bilet la Slatina este, contrat aşteptărilor, cam la acelaşi nivel cu cel practicat de alte cinematografe din ţară, fiind bătut doar de cel din Capitală. Dacă slătinenilor li se cer 14 lei (2D), 18 lei (3D), 17-20 lei (premieră) şi 24 lei (avanpremieră), iar în weekend în plus 2 lei, spre exemplu la Cinema City Timişoara, Cluj, Iaşi, Bacău, Piteşti, Arad şi Baia Mare se cer: 14 lei (2D), 19 lei (3D), 16- 21 lei (weekend) şi preţ normal avanpremiere, cu o scădere de 2 lei pentru proiecţiile până-n ora 16.00. Dacă la Slatina reducerea de 4 lei se aplică numai copiilor sub zece ani, la celelalte beneficiază de reduceri toţi elevii şi studenţii.
„La banii ăştia, nu mai vedem noi film la cinema... Prea mulţi oameni necăjiţi în Slatina. Stai acasă şi vezi un film două ore şi de 20 de lei îţi iei şi suc, şi floricele. Sau, soluţia de criză: ne unim la un prieten mai mulţi şi cumpărăm DVD”, comentează Maria pe slatina.adevarul.ro.

O vizionare, cât pâinea pe-o lună

panou candy-bar

Panou preţuri candy-bar


Cum vizionarea unui film bun impune, pentru majoritatea cinefililor, savurarea de cipsuri, cola şi popcorn, cinema-ul slătinean, modernizat la standarde europene, nu putea să nu le ofere şi aceste servicii. Preţurile însă, sunt mari pentru buzunarul sărac al slătineanului de rând. În funcţie de mărime, un nachos costă 8, 12 sau 16 lei, un popcorn- 5, 7 sau 10 lei, iar un coca-cola, fanta sau sprite - 5, 7 sau 11 lei. Spre exemplu, la Multiplex Iulius Mall Timişoara un popcorn şi un cola mari costă 16 lei, la Cinema City un nachos mare 14 lei, iar la Cinemapro un cola şi un nachos mare 9 lei.
Vizionarea unui film la Slatina poate costa între 32 de lei pentru un film 2D şi meniu mic şi 55 de lei pentru 3D şi un meniu mare.Cât 36 de pâini. Şi asta dacă nu e premieră sau avanpremieră. Mult raportat la salariul mediu al unui oltean, de 311 euro.

INFO BOX
„Preţurile sunt OK!”
„Vor rula la Slatina şi filme în premieră. Preţurile nu se vor modifica, vor fi cu un leu mai mari sau mai mici, în funcţie de film. Cât priveşte candy-barul, acesta face parte din administrarea noastră. Consider că sunt preţuri ok. Dintr-un studiu de piaţă, comparativ cu alte cinematografe din ţară sunt unele chiar low. Nu sunt însă bătute în cuie; le vom recalcula, este vorba de ceea ce-şi doreşte publicul”, declară Robert Băsescu, administratorul societăţii care se ocupă de cinema.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite