Slatina: Preotul ţepuit de afaceristul din Vâlcea vrea să îşi recupereze banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri, Cosmin Vătafu care dându-se prieten cu fostul inspector general Marius Bălaşa a luat mită 6 000 de euro de la un preot ca să îi angajeze soţia, a primit aseară mandat de arestare pentru 29 de zile. Procurorii îi cercetează şi pe Marius Bălaşa, fostul inspector şcolar general şi pe cele două profesoare care au fost în comisie

Marius Bălaşa, fostul inspector general care este cercetat în acest caz după ce Vătafu s-a dat prieten cu el şi i-a promis preotului Marian Luţu, că o va ajuta pe soţia lui să obţină un post de titular în învăţământ contra sumei de 6.000 de euro, crede că vâlceanul s-a folosit de numele lui pentru a lua banii. „ Nu îi cunosc nici pe preot, nici pe bărbatul din Vâlcea. Probabil, acest om de afaceri s-a folosit de numele meu pentru a obţine anumite foloase, cum fac unele persoane”, a spus Bălaşa.
Afaceristul este acuzat de preot că a luat de la acesta suma de 4.500 de euro pentru a o ajuta pe soţia lui să obţină un post de titular ca profesor de religie în învăţământul oltean. După ce a luat banii, Vătafu nu a mai ajuta-o pe preoteasă, iar soţul acesteia l-a denunţat. 
Vătafu a fost reţinut pentru 24 de ore. „Este cercetat pentru trafic de influenţă şi riscă până la 12 ani de închisoare”, a declarat procurorul care anchetează cazul, Eugen Iacobescu. Avocatul său a făcut recurs, cerând cercetare în libertate a lui Vătafu.

Preotul, dator vândut


Preotul Marian Luţu s-a împrumutat pe la cunocuţi de cei 4.500 de euro pentru a-i da omului de afaceri, iar acum nu are de unde să înapoieze. „Sper să-i recuperez. Am vorbit cu cei de la care m-am împrumutat, le-am explicat despre ce este vorba şi au înţeles. Soţia mea este deocamdată acasă, în concediu de creştere a copilului. Vom vedea ce vom face”, a spus Marian Luţu. Conform anchetatorilor, preotul nu este cercetat în acest caz.
Oamenii legii îi cercetează în schimb pe fostul inspector general Marius Bălaşa, dar şi pe două profesoare din Balş care au fost în comisie când a avut loc examenul de titularizare la care a participat soţia preotului. „Sunt cercetaţi şi aceştia. Se fac verificări pentru a se stabili dacă au avut vreo legătură cu omul de afaceri”, a mai spus Eugen Iacobescu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite