Slatina: Preotul din Osica de Sus şi-a omorât chiar de ziua lui prietenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băiatul se mutase de curând cu serviciul la ANIF Caracal, unde este director chiar tatăl preotului. În seara accidentului, părinţii lui Dan nu au fost de acord ca el să plece la ziua prietenului său. 

Doliu în familia tânărului de 25 de ani, Dan Cazacu, din Corabia, inginer la ANIF Caracal, care a murit luni seară în accidentul provocat chiar de prietenul său Florin Roşianu, de 29 de ani, preot la Osica de Sus.
Zeci de prieteni, colegi de serviciu şi rude l-au condus ieri pe ultimul drum pe tânărul care a fost înmormântat în localitatea Vădăstriţa, unde acesta locuia împreună cu părinţii şi fratele lui. „Nu îmi vine să cred că Dan nu mai este. Era un băiat extraordinar. Tot timpul era vesel şi plin de viaţă”, a spus Adrian Popescu, unul dintre prietenii lui Dan. Părinţii tânărului decedat nu au avut puterea să vorbească despre cele întâmplate.

„Preotul a ajutat cu bani mulţi oameni săraci”

Dan Cazacu se mutase cu serviciul de la Timişoara la Caracal în urmă cu două luni. Aici l-a cunoscut pe Roşianu. În seara accidentului, cei doi veneau de la petrecere, unde serbaseră ziua de naştere a lui Roşianu.
La ieşirea din comuna Băbiciu, Roşianu a pierdut controlul volanului, autoturismul a lovit un cap de pod şi s-a răsturnat într-un canal de irigaţii. Cazacu a murit pe loc, iar prietenul său a suferit răni grave. El se află internat acum la Spitalul de Urgenţă Craiova, iar medicii spun că este în afara oricărui petricol.
„În ziua în care Dan a murit împlinise două luni de când lucra cu noi. Îmi tot zicea să-i arăt şi lui sectorul, dar nu  am mai apucat. Era prea tânăr să moară”, a spus printre lacrimi, Marin Buzatu, colegul lui Dan.
Enoriaşii din Osica de Sus au numai cuvinte de laudă despre preotul lor. 
„Este un om nemaipomenit. A ajutat cu bani mulţi oameni săraci din comună. Nu trebuia să mai meargă cu viteză, dacă a mai făcut şi alte accidente. Îi plăcea viteza, dar trebuia să fie şi el mai atent”, a spus Ana Preda, o bătrână din Osica. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite