Slatina: Preoţii către sinucigaşi: “Veniţi la spovedanie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valul de sinucideri de la începutul anului şi până acum îi îngrijorează atât de preoţi cât şi pe medicii psihiatrii.

De la începutul anului şi până acum în judeţul Olt au fost peste 10 cazuri de sinucideri şi tentative de suicid, lucru care îi îngrijorează pe preoţi.
În apropierea Paştelui, aceştia recomandă oamenilor care au probleme să vină la spovedanie. „Dumnezeu ne-a dat viaţă şi nu avem dreptul să ne-o luăm indiferent prin ce probleme am trece. Îi îndemn pe oameni să vină la Sfânta Liturghie şi să meargă la spovedanie ”, îi sfătuieşte pe oameni părintele Constantin Neacşa. 

O sinucidere şi o tentativă în două zile

Chiar ieri, un bărbat din comuna Coteana s-a spânzurat într-o anexă a locuinţei sale, rudele şi vecinii neexplicându-şi gestul acestuia. În urmă cu cinci zile un băiat de 14 ani din Comuna Valea Mare a încercat să se sinucidă din cauză că părinţii acestuia nu i-au dat bani de haine pentru Paşte. „L-am găsit spânzurat în sala de la intrare. Am strigat la soţul meu, care a luat un cuţit şi i-a tăiat frânghia. Nu credeam că va face una ca asta. Ne ceruse bani pentru haine, dar cum muncim şi noi pe unde putem cu ziua nu am reuşit să facem rost de prea mulţi. Am reuşit să-l salvăm la timp”, a spus printre lacrimi  Luminiţa Bălteanu, mama băiatului.
În luna ianuarie, doi dintre oltenii depresivi au cedat şi s-au omorât. În urmă cu o lună un muncitor de la Alro, în urma datoriilor pe care acesta le avea la bănci, rude şi pe la prieteni s-a spânzurat într-o magazie din incinta fabricii. Un bărbat din Slatina care trăia în condiţii grele, într-o garsonieră, s-a otrăvit săptămâna trecută cu medicamente şi alcool. Singurătatea l-a îndemnat la acest gest, spun cunoscuţii.

Criza trimite zilnic zeci de olteni la psihiatru

Medicii spun că numărul sinuciderilor s-a dublat faţă de anul trecut. „Am urmărit cazurile de la începutul anului şi suntem foarte îngrijoraţi cu toţii pentru această creştere alarmanată a numărului sinuciderilor din judeţul Olt. Situaţia este destul de gravă pentru că numărul persoanelor care recurg la sinucidere s-a dublat în judeţul Olt. Zeci de oameni ne calcă pragul zilnic şi foarte mulţi dintre ei sunt disperaţi din cauza problemelor financiare” a explicat şeful secţiei de psihiatrie a Spitalululi Judeţean Olt, Ion Brătoi.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite