Slatina: Pregătiri pentru prima stagiune a Teatrului Eugen Ionescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima stagiune a Teatrului Eugen Ionescu le va aduce slătinenilor zeci de reprezentaţii ale teatrelor de renume din toată ţara, dar şi două premiere.

Primăria Slatina a alocat 106 500 de lei pentru prima stagiune a Teatrului Eugen Ionescu care îşi va deschide porţile pe 25 noiembrie de Zilele Eugen Ionescu.  « Am acordat sprjin financiar Societăţii Culturale Eugen Ionescu pentru derularea proiectelor culturale care vor avea loc după ce vom inaugura teatrul care va purta numele dramaturgului », a explicat Darius Vâlcov, primarul Slatinei.

Teatru pe străzile Slatinei


Din noiembrie 2010 până în iulie 2011, Teatrul Eugen Ionescu va oferi publicului 30 de reprezentaţii ale teatrelor din Bucureşti, Craiova, Caracal, Braşov şi Râmnicu-Vâlcea, iar de Zilelele Eugen Ionescu vor avea loc două premiere, « Trei nopţi cu Madox » şi « Poveste mută ». În decembrie, slătinenii vor putea vedea spectacole ale Teatrului de Comedie şi ale Teatrului Nottara, dar şi un spectacol de sărbători. Pe scena teatrului slătinean vor urca şi studenţii de la teatru din marile centre universitare care vor prezenta pise neconvenţionale, dar şi actori de la teatrele de păpuşi din Bucureşti, Piteşti şi Craiova. Vor mai avea loc şi spectacole de lectură, dar spectacole de tetaru stradal.
La inaugurarea Complexului Cultural Eugen Ionescu, regizorul Mihai Lungeanu care este şi directorul noului teatru vrea să invite nume mari ale scenei româneşti.. « Vreau să aduc o parte din actorii care au jucat în Rinocerii, în 1960, la Teatrul Naţional de Comedie. A fost prima piesă a lui Ionescu care s-a jucat în ţară şi au fost nume mari ca Radu Beligan sau Sanda Toma, Ion Lucian. Aş vrea să îi aduc după 50 de ani, la Slatina, la deschiderea Teatrului Eugen Ionescu », a spus Mihai Lungeanu.

INFOBOX
Teatru, cinema şi cafenea literară

Complexul Eugen Ionescu va cuprinde două săli de cinema 3D cu câte 50 de locuri fiecare, o sală de teatru cu 150-200 de locuri care se poate modifica în funcţie de evenimentul care se va desfăşura acolo, o cafenea, dar şi locuri de cazare pentru artişti, toate aceste la va adăposti construcţia de 1 400 metri pătraţi. Valoarea investiţiei este de 11 000 000 de lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite