Slatina: Portret/ Adrian Pop, poliţistul pasionat de sporturi extreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicecampion naţional la box şi pasionat de sporturi extreme, juristul Adrian Pop conduce Poliţia Locală Slatina, luptând pentru drepturile subordonaţilor săi.

A devenit slătinean în urmă cu 14 ani, prin căsătorie, şi în capitala Oltului a dezvoltat o carieră de invidiat în administraţie. S-a angajat în 1998 consilier juridic în cadrul Prefecturii Olt, trei ani mai târziu schimbând sistemul public cu cel privat şi devenind consilier juridic în cadrul unei bănci comerciale. În 2005 a revenit în Instituţia Prefectului, dar ca director de cancelarie, fiind numit în 2008 director al Poliţiei Comunitare Slatina. În perioada februarie 2009- iulie 2010 a fost numit înalt demnitar public, ocupând cea de-a doua funcţie de subprefect al judeţului Olt. Odată cu restructurarea postului, s-a reîntors în rândurile celor care apără siguranţa slătinenilor, în prezent fiind directorul Poliţiei Locale Slatina.
„Odată cu schimbarea denumirii şi preluarea unor noi atribuţii, prezenţa poliţiştilor locali va fi din ce în ce mai bine simţită în stradă. Salariaţii vor fi instruiţi, perfecţionaţi şi testaţi, astfel încât să fim demni de a sluji comunitatea”, spune directorul Pop, care încurajează munca în echipă şi încearcă să conducă nu autoritar, ci prin puterea exemplului şi convingere.

A fost vicecampion al României la box

A practicat boxul din clasa a IV-a, până la terminarea cursurilor liceale. În 1991 a câştigat chiar titlul de vicecampion naţional. „M-am lăsat de box pentru că mi-am dat seama că studiile superioare îmi pot asigura o viaţă decentă, nu sportul. În 1993, performanţa în sport nu era la fel de încurajată ca acum. Aşa că am ales Dreptul”, spune Pop.
Dacă la serviciu vânează şi pescuieşte contravenienţi, în timpul liber cele două sporturi sunt practicate cu înrăire. „Pasiunea principală este mişcarea în natură. Am devenit vânător prin 2004 şi îmi place să trag cu arma. În general nu prea ratez, însă cred cu convingere că un vânător nu are menirea de a împuşca un animal, ci mai degrabă de a-l ocroti. În ceea ce priveşte pescuitul, l-am deprins de mic copil, arucând undiţa în cartier pe râul Iza sau pe lacul de la Negreşti Oaş”, povesteşte sportivul.

image


Fiecare concediu, cu câte un sport extrem
Îi plac sporturile extreme, pe care le practică mai ales în Bulgaria sau Grecia. „În fiecare concediu încerc câte un sport extrem. Am practicat parasailing, scufundările, bungee catapult, am zburat cu deltaplanul şi cu motodeltaplanul. Cele mai frumoase au fost scufundările. Intenţionez să testez şi alte sporturi- să sar cu paraşuta sau bandy-jumping. Dar la noi în ţară sunt costisitoare şi sunt puţine oportunităţi de a le pratica”, ne dezvăluie şeful poliţiei locale pasiunea sa.

Profil
NĂSCUT. 23 martie 1975, Sighetu- Marmaţiei, Maramureş
STUDII. Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative Bucureşti
FAMILIE. Căsătorit, un copil

•• ce-i place
„Îmi place munca în echipă, să socializez şi să fiu realist. Îmi place să îmi propun obiective pe care să le pot atinge.”

•• ce nu-i place

„Nu-mi place să refuz, nu-mi place cearta şi urăsc să fiu autoritar în mod excesiv.”

Întrebări şi răspunsuri:
•• Aţi lucrat câţiva ani şi în domeniul privat. Aţi perceput vreo diferenţă între munca la patron şi cea la stat?

Da, există diferenţă. În sistemul public nu pot spune că se munceşte mai puţin, ci uşor mai dezorganizat. Spun asta la modul general, nu strict particular. Întotdeauna cred că este loc de mai bine.

•• Din punctul de vedere al unui jurist, ce credeţi că i-ar trebui poliţiei locale pentru a se întări ca structură?

Cu siguranţă un statut al poliţistului local mai clar şi mai bine definit, cu o reglementare clară şi concretă a situaţiilor de ultraj. În acest moment, orice reprezentant al forţelor de ordine nu este suficient de bine pus la adăpost faţă de repercusiunile la care poate fi supus. Şi, nu în ultimul rând, un salariu motivant, nu de doar 440 de mii de lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite