Slatina: Polţiştii i-au vânat pe conducătorii de mopede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase accidente grave cu mopede s-au produs de la începutul anului în judeţul Olt. Poliţiştii de la Serviciul Rutier au ieşit astăzi în număr mare în stradă pentru a preveni evenimentele în care sunt implicate astfel de vehicule. 

Oamenii legii au oprit numeroşi mopedişti în trafic şi au verificat dacă aceştia poartă cască de protecţie, dacă mopedul pe care îl conduc este înregistrat şi dacă deţin certificat de pregătire pentru conducerea unui astfel de vehicul. “Acţiunea s-a desfăşurat în intervalul orar 11.00 – 16.00, în cadrul Campaniei de Educaţie Rutieră “Alege Viaţa”. Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Olt împreună cu colegii de la Serviciul de Ordine Publică au acţionat în sistem integrat, atât în mediul urban, cât şi în cel rural”, a explicat comisarul Cristi Rădoi, de la Serviciul Rutier Olt.

image


Potrivit acestuia, de la începutul anului pe drumurile din judeţ s-au înregistrat şase accidente de circulaţie grave în care au fost implicaţi mopedişti. În urma acestora, un conducător de moped a decedat, alţi şase au fost răniţi grav, iar opt au suferit leziuni uşoare. Oamenii legii vor să prevină producerea unor astfel de evenimente rutiere. “Acţiunea are ca scop educarea mopediştilor în trafic, dar şi prevenirea evenimentelor în care aceştia sunt implicaţi”, a mai spus Cristi Rădoi.

image

Rutieriştii au sancţionat numeroşi conducători de mopede

“E foarte bună acţiunea poliţiştilor”

Agenţii de poliţie au depistat pe strada Tudor Vladimirescu din Slatina un bărbat care circula cu mopedul neînregistrat. Omul s-a ales cu dosar penal. “Am cumpărat mopedul de curând şi nu am avut timp să-l înregistrez la primărie, nu am la mine nici casca de protecţie, dar nu se va mai repeta. E foarte bună iniţiativa poliţiştilor, sunt binevenite aceste acţiuni. Se întâmplă prea multe accidente cu mopede”, a spus Tudor Dumitru, unul dintre mopediştii sancţionaţi de poliţişti. În cadrul acţiunii, oamenii legii le-au împărţit mopediştilor pliante şi materiale educative. Oamenii legii nu i-au iertat nici pe ceilalţi participanţi la trafic, surprinşi că încalcă regulile de circulaţie. 


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite