Slatina: Poliţistul sinucigaş, beat în slujba cetăţeanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au venit la spital să vadă care este starea colegului lor. foto: L. Nica
Poliţiştii au venit la spital să vadă care este starea colegului lor. foto: L. Nica

Poliţiştii care l-au lăsat pe agent înarmat în Centrul de Permanenţă Brâncoveni sunt şi ei cercetaţi.

Agentul de poliţie Constantin Gongea, care a venit băut la serviciu, a rănit doi pietoni şi s-a împuşcat în cap, este o persoană periculoasă şi ar trebui exclus din rândul poliţiştilor. Aceasta este părerea medicului psihiatru, care consideră că poliţistul consumase atât de mult alcool încât ar fi fost imposibil să aibă un comportament normal.

Rezultate bune la ultima testare psihologică

„Pe fondul consumului de alcool, poliţistul s-a speriat şi a acţionat în consecinţă. Alcoolul a accentuat teama. La o alcoolemie atât de mare, nu ar fi avut cum să reacţioneze normal. După tot ceea ce s-a întâmplat, consider că o asemenea persoană nu are ce să caute în poliţie“, a spus medicul Ion Brătoi, şeful Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina. La ultima testare psihologică pe care a susţinut-o în septembrie 2009, poliţistul a obţinut rezultate bune.
Poliţistul din Brastavăţu nu este la prima abatere de acest gen. În decembrie 2009 a fost prins din colegii săi băut la serviciu. „La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) s-a deschis o anchetă care nu s-a încheiat încă, după ce agentul a venit băut la serviciu, în decembrie“, a spus comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a IPJ.
Acum sunt anchetaţi şi poliţiştii care l-au lăsat pe agentul Gongea să intre băut în sediul Centrului de Permanenţă Brâncoveni, sâmbătă noaptea. „Se verifică şi acest aspect. În momentul în care agentul a scos arma şi s-a împuşcat, colegii săi erau la uşă, însă totul s-a petrecut într-un timp scurt şi nu au avut timp să îl deposedeze de armă“, a mai explicat Claudia Radu.
Gestul poliţistului de a-şi trage trei gloanţe în cap în faţa medicilor i-a şocat pe aceştia din urmă. Omul legii, având o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, cu pistolul din dotare la brâu, putea să împuşte pe oricine.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite