Slatina: Poliţistul Gongea care şi-a tras trei gloanţe în cap a murit de ziua lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul de poliţie Constantin Gongea, care şi-a tras trei gloane în cap în luna ianuarie după ce a fost prins băut la volan şi a dat cu maşina poliţiei peste două persoane, a murit. Timp ce cinci luni, medicii din Craiova, Bucureşti şi Slatina au încercat să îi salveze viaţa.

Constantin Gongea a decedat exact de ziua lui, pe 21 mai de Sfinţii Constantin şi Elena, după ce în urmă cu câteva zile a fost externat din spital. „A fost îngropat ieri în comuna Vişina Nouă, acolo unde locuia. Ne pare rău de el că a fost un om bun până să i se întâmple necazul acesta”, a spus Costel Dinu, viceprimarul comunei Brastavăţu.
Constantin Gongea, ajutorul şefului de post din Brastavăţu şi-a tras trei gloanţe în cap cu pistolul din dotare, în noaptea de 2 anuarie. Agentul s-a urcat băut la volanul maşinii de serviciu şi a accidentat doi pietoni. În timp ce colegii săi îi recoltau probe pentru stabilirea alcoolemiei, Constantin Gongea a scos pistolul şi s-a împuşcat.

„Organismu lui foarte slăbit”

După ce a fost operat de medicii din Craiova, care au reuşit să îi scoată glonţul din cutia craniană, poliţiştul din Brastavăţu a suferit o nouă operaţie la Bucureşti, la Spitalul  nr. 9. „A fost operat din nou la cap, a suferit o intervenţie chirurgicală complicată. Medicii din Capitală i-au introdus un cateter, care face legătura înter cap şi stomac. A avut şi probleme pulmonare. Organismul lui era foarte slăbit”, a explicat medicul Renică Diaconescu.
Soţia agentului, Floriana Gongea care a stat alături de soţul ei prin spitale nu îşi poate explica nici acum gestul bărbatului. „Nu îmi explic ce s-a întâmplat în acea noapte, el nu obişnuia să bea şi şi-a făcut întotdeauna datoria la serviciu. A lucrat 23 de ani în poliţie. Anul acesta a fost pentru prima dată când a fost liber de Revelion. A fost foarte bucuros că a putut să stea acasă alături de noi“, spus soţia poliţistului.



Două operaţii la cap

Unul dintre cele trei gloanţe a ajuns în cutia craniană. Medicii din Craiova l-au operat şi au reuşit să îi scoată glonţul. Deşi rămăsese fără o bucată de creier, medicii spuneau că va duce o viaţă normală. A făcut apoi meningită şi a ajuns din nou la Craiova, în stare gravă.  Boala s-a complicat, iar poliţistul a fost transferat la Bucureşti, unde medicii i-au scos lichidul care ameninţa să ăi acopetre creierul


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite