Slatina: Poliţiştii verifică dacă maşinile de mare tonaj sunt echipate pentru iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masinile cu masa mai mare de 3,5 tone vor fi controlate de poliţişti (foto arhiva)
Masinile cu masa mai mare de 3,5 tone vor fi controlate de poliţişti (foto arhiva)

Şoferii care conduc maşini de mare tonaj se află în aceste zile în vizorul poliţişitlor de la Rutieră. Oamenii legii vor verifica dacă aceştia şi-au echipat corespunzător maşinile pentru timp de iarnă.

Odată cu venirea primei zăpezi, poliţiştii de la Rutieră au ieşit în stradă în număr mare pentru a verifica autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone. Potrivit poliţiştilor, acestea trebuie să fie în mod obligatoriu dotate cu lanţuri antiderapante, lădiţă cu nisip, lopată şi veste reflectorizante pe timp de noapte, în cazul în care conducătorii auto părăsesc  autovehiculul. „Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie pentru asigurarea fluenţei circulaţiei şi siguranţei deplasărilor cetăţenilor.  Vor fi verificate toate autovechiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, iar acolo unde vor fi descoperite nereguli se vor aplica sancţiuni conform legii”, a precizat comisarul Ilie Roşu, şeful Serviciului Rutier Olt.

Sfaturi pentru şoferi

Oamenii legii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să îşi echipeze maşinile pentru timp de iarnă şi să adapteze viteza la condiţiile de drum. „Înainte de a pleca la drum este bine ca şoferii să se informeze despre traseul ales, starea drumurilor şi prognoza meteo. Viteza de deplasare nu trebuie să depăşească 30 km/h în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. De asemenea trebuie păstrată o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile”, a spus comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. 



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite