Slatina: Poliţiştii şi pompierii sfătuiesc şoferii să fie prudenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii nu trebuie să plece la drum fără lopată
Şoferii nu trebuie să plece la drum fără lopată

Zăpada şi viscolul din ultima perioada dau bătăi de cap şoferilor olteni, motiv pentru care poliţştii şi pompierii îi sfătuiesc pe aceştia să circule cu atenţie.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă Olt face apel la cetăţeni ca în acestă perioadă să folosească mai puţin autoturismele personale iar dacă situaţia o impune să le echipeze pe acestea corespunzător pentru a se evita blocajele. Cetăţenii sunt rugaţi sa se intereseze la Comandamentele de iarnă sau la IPJ Olt despre starea drumurilor judeţene şi naţionale“, a spus sergent major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Poliţiştii sfătuiesc cnducătorii auto să nu depăşească viteza de 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara lor.

Poliţiştii rutieri sunt cu ochii pe şoferi

„Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre traseul ales, starea drumurilor şi prognoza meteo, circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă“, a spus comisar Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.
De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, cu racletă şi perie sau mătură mică. De asemenea din maşină nu trebuie să lipsească lopata, lanţurile antiderapante, cablul de tractare şi vesta reflectorizantă.
Poliţia Rutieră din cadrul I.P.J.Olt va acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie pentru asigurarea fluenţei circulaţiei şi siguranţei deplasărilor cetăţenilor.  

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite