Slatina: Poliţiştii şi militarii sunt vaccinaţi împotriva gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadrele Ministerului Administraţiei şi Internelor au aşteptat la rând pentru a fi imunizate. foto: virgil lăpădatu
Cadrele Ministerului Administraţiei şi Internelor au aşteptat la rând pentru a fi imunizate. foto: virgil lăpădatu

În timp ce gripa porcină se extinde, poliţiştii şi militarii din Caracal sunt imunizaţi. Numărul cazurilor confirmate a ajuns astăzi la 26 din 47 de suspiciuni.

Alte patru cazuri de gripă porcină au fost depistate în ultimele două zile în judeţul Olt. Este vorba despre un student din Slatina, un militar din Deveselu, şi doi pensionari din Caracal. „Studentul este izolat la domiciliu şi este sub tratament, unul dintre pensionari este internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Caracal, iar cealaltă persoană se află la domiciliu“, a spus asistenta Gabriela Gogiu din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Bărbatul a fost plecat în concediu la Constanţa

Daniel Savu are 27 de ani şi este subofiţer la Unitatea Militară din Deveselu. Bărbatul a fost plecat în concediu la Constanţa şi acolo a contractat virusul A(H1N1). „În perioada 26 noiembrie-5 decembrie subofiţerul a fost plecat în concediu la Constanţa şi acolo s-a îmbolnăvit. Din informaţiile noastre starea lui de sănătate este bună şi mâine va fi externat din spital“, a spus plutonier adjutant Daniel Chirea, ofiţerul de relaţii publice al Unităţii Militare din Caracal.
Soţia cadrului militar, care lucrează şi ea la o unitate din Caracal, a fost investigată, dar nu prezintă semne ale îmbolnăvirii cu virusul A(H1N1).

„Au fost imunizate 30 de cadre medicale“

Potrivit statisticii întocmite de DSP Olt, aproape 140 de persoane au fost imunizate până acum împotriva gripei noi. „De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate 30 de cadre medicale, 24 de elevi şi 83 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor“, a spus asistenta Gabriela Gogiu. Astăzi a început şi imunizarea militarilor din Caracal împotriva gripei porcine.
„Tocmai am primit dozele de vaccin şi de astăzi militarii vor fi vaccinaţi împotriva gripei noi“, a spus plutonier adjutant Daniel Chirea, ofiţerul de relaţii publice al Unităţii Militare din Caracal.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite