Slatina: Poliţiştii şi medicii au prioritate la vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alte trei persoane din judeţul Olt au fost depistate, în acest week-end, cu gripă porcină. Este vorba despre persoane adulte, studenţi şi elevi de şcoli postliceale.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a primit în acest sfârşit de săptămână prima tranşă de vaccin gripal pandemic. Este vorba despre 14.200 de doze. Prioritate la vaccinare vor avea poliţiştii, pompierii, jandarmii şi cadrele medicale. De asemenea, în limita stocului, se estimează să fie vaccinaţi şi studenţii şi elevii cu vârsta de peste 16 ani şi studenţii.

Vaccinaţi până pe 10 decembrie

„Din cantitatea repartizată în prima tranşă de Ministerul Sănătăţii, Direcţia va trimite angajaţilor Ministerului de Interne. Din ce va rămâne vom preda şi unităţilor sanitare din judeţ în vederea vaccinării cadrelor medicale. Tot din această prima tranşă fac parte şi elevii de minim 16 ani şi studenţii“, a precizat dr. Marinela Madan, membru în comitetul de gripă din cadrul DSP Olt.
Vaccinarea va debuta în zilele următoare, astfel că până pe 10 decembrie dozele de vaccin antigripal trebuie să ajungă la categoriile menţionate. Reprezentanţii DSP Olt estimează ca până pe 10 ianuarie să fie repartizată şi cea de-a doua tranşă de vaccin, cantitate care va merge către copiii cu vârste sub 16 ani. Într-o ultimă etapă vor fi imunizate împotriva gripei noi şi restul categoriilor de risc. Reacţiile adverse care pot apărea în urma vaccinării sunt asemănătoare cu cele ale vaccinului gripal sezonier. Este vorba despre roşeaţă, mâncărime sau chiar durere la locul înţepăturii. De asemenea, se poate ajunge şi la stări pseudo-gripale. Important de ştiut este faptul că persoanele alergice la ou nu pot fi vacinate împotriva gripei porcine.

16 cazuri de gripă nouă în Olt

Numărul cazurilor confirmate de gripă porcină depistate în Olt a ajuns la 16, din 25 de cazuri suspecte. În prezent nu mai există nici o persoană suspectă de îmbolnăvirea cu virusul A (H1N1). Persoanele bolnave se simt bine, numai patru pacienţi fiind momentan sub tratament. Nicio unitate de învăţământ din judeţ nu şi-a închis porţile.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite