Slatina: Poliţiştii olteni au demarat acţiunea “Foc de artificii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii vor aplica amenzi usturătoare pentru deţinerea, comercializarea şi folosirea ilegală a pocnitorilor
Poliţiştii vor aplica amenzi usturătoare pentru deţinerea, comercializarea şi folosirea ilegală a pocnitorilor

Poliţiştii din Olt au început zilele acestea acţiunea “Foc de Artificii". Aceasta are ca scop combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale privind comercializarea şi folosirea articolelor pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă.

Pentru a putea deţine, comercializa şi folosi obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, persoanele juridice au obligaţia de a obţine autorizaţie de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt. Poliţiştii informează că pentru încăperile în care se depozitează o cantitate mai mică de 1000 kg. brut de obiecte pirotehnice de distracţie este necesar avizul dat de ITM. De asemenea, cantităţile de obiecte pirotehnice mai mari de 1000 kg. brut, precum şi cele din clasele III, IV şi T2 pot fi depozitate numai în spaţii special construite şi amenajate pe baza documentaţiilor tehnice avizate tot de ITM. 

„Aceste depozite pot funcţiona numai după obţinerea prealabilă a autorizaţiei, emisă în comun de către Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt. Persoanele care nu vor respecta prevederile legale riscă amenzi ce pot ajunge până la 7.500 de lei”, a declarat comisarul de poliţie Claudia Radu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite