Slatina: Poliţiştii locali vor fi şcoliţi şi testaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Testarea este menită să-i perfecţioneze, nu să-i lase fără serviciu, mai ales că Poliţia Locală Slatina ar trebui să mai angajeze opt persoane pentru a respecta legea: un poliţist la o mie de locuitori.

De o lună de zile, poliţiştii comunitari şi-au schimbat denumirea şi au căpătat noi atribuţii. Atribuţii pentru care cei doar 61 de foşti comunitari slătineni sunt în plin proces de acomodare. „Suntem în plin proces de transformare faţă de atribuţiile pe care le-am avut până la sfârşitul anului 2010. Schimbarea de denumire a adus noi atribuţii, diversificate: de circulaţie pe drumurile publice, discipliă în consrucţii, afişaj stradal, protecţia mediului, activităţi comerciale”, declară directorul Adrian Pop.
Poliţiştii locali vor avea în curând şi uniforme noi, dar şi o dotare ca la carte, din care nu va lipsi pistolul cu glonţ, pistolul cu muniţie neletală, bastonul cu şocuri electrice şi pulverizatorul de mână cu substanţe iritant-lacrimogene. Potrivit regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare, fiecare poliţist local cu atribuţii în domeniul asigurării ordinii şi liniştii publice şi fiecare personal contractual care desfăşoară activităţi de pază va fi dotat cu câte un pistol şi câte 24 de cartuşe. Pistoalele cu muniţie neletală şi 30 de cartuşe aferente se alocă pentru 40% - 60% din poliţiştii locali. Actul normativ prevede câte un baston de cauciuc pentru fiecare poliţist local şi personalul contractual de ordine publică, precum şi câte un baston cu electroşocuri în cazul a 40% - 60% dintre aceşti angajaţi.
“Pe noile atribuţii, angajaţii noştri vor trebui instruiţi, perfecţionaţi şi testaţi. Verificarea cunoştinţelor se va face de la director şi până la ultima persoană. N-ar trebui să-şi facă probleme nimeni legat de pierderea locului de muncă, ci doar de modul de abordare, care trebuie făcut cu maximă seriozitate. Cursurile reprezintă cod roşu. Chiar vom fi mai mulţi- maximum 77, pentru a respecta indicaţia de un poliţist la 1000 de locuitori. Prezenţa noastră în stradă va fi din ce în ce mai bine simţită. Reprezentăm primăria şi suntem în slujba comunităţii!”, spune Pop.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite